- تصاویر/ تغییر چهره دیدنی «الیزابت داعشی» سریال «پایتخت ۵»
- تصاویر/ قدرتنمایی سربازان کره شمالی در حضور کیم جونگ اون
- زیبایی عکس این عروس و داماد، توجه همه را جلب کرد
- تصاویر خیرهکننده از یک گله اسب کاسپین
- تصاویر/ زندگی روستایی
- تصاویر/ کشت نیشکر در هفت تپه
- تصاویر/ تمرین رهایی گروگان یگان فاتحین
- تصاویر/ مایان سفلی میزبان لکلکهای مهاجر
- تصاویر/محل موردنظر اسرائیلیها برای حمله به بیروت
- تصاویر/ پاکسازی ساحل و جشنواره بادبادکها در ساحل بندرگاه بوشهر
نوای جنوب:تحریمهای اول بینالمللی و سپس تحریمهای آمریکا در پانزده سال گذشته، نه تنها تواناییهای سرمایهگذاری ایران، بلکه دسترسی به فناوریهای غربی را که برای توسعه تولید در میدان پارس جنوبی ضروری است، دچار مشکل کرده است. ایران فاقد فناوری لازم برای این کار است و چاههای موجود آن به دلیل کاهش فشار گاز، تولید خود را کاهش دادهاند.
نوای جنوب:تحریمهای اول بینالمللی و سپس تحریمهای آمریکا در پانزده سال گذشته، نه تنها تواناییهای سرمایهگذاری ایران، بلکه دسترسی به فناوریهای غربی را که برای توسعه تولید در میدان پارس جنوبی ضروری است، دچار مشکل کرده است. ایران فاقد فناوری لازم برای این کار است و چاههای موجود آن به دلیل کاهش فشار گاز، تولید خود را کاهش دادهاند. توسعه میادین گازی در دریا به سکوهای ۲۰ هزار تنی نیاز دارد که پانزده برابر بزرگ تر از سکوهای فعلی ایران است و کمپرسورهای عظیمی را می طلبد که به دلیل تحریم ها نمی توان آنها را تهیه کرد. نتیجه روشن است: قطر پنج برابر ایران از این میدان گازی استخراج و بهره برداری می کند. اگر در ایران، یک همت اساسی باشد ـ ایران که پس از روسیه دومین دارنده ذخایر گاز در جهان است ـ این پتانسیل را دارد که نه تنها نیازهای گاز داخلی خود را به اندازه کافی برآورده کند، بلکه میتواند به بزرگ ترین صادرکننده گاز جهان در شرایط کنونی جهانی تبدیل شود. چالش کاهش فشار و اشتباهات مهندسی، در حالی که ایران اخیراً به سطح تولید روزانه قطر رسیده است، موجب شده، بخش ایرانی پارس جنوبی با فشار کاهشی دست و پنجه نرم کند. ارزیابی صندوق توسعه ملی ایران حاکی است که پیشبینی میشود یک چهارم کل تولید گاز کشور تا سال ۲۰۳۳ به دلیل کاهش فشار در پارس جنوبی ـ که ۷۸ درصد از کل تولید گاز کشور را تشکیل میدهد ـ کاهش یابد. برای جلوگیری از افت تولید، ایران با کار نصب ۱۰ تا ۱۵ سکوی با وزن ۲۰،۰۰۰ تن، پانزده برابر سکوهای فعلی، مجهز به کمپرسورهای عظیم روبه روست. برآورد می شود این سرمایه گذاری بالغ بر ۳۵ میلیارد دلار هزینه داشته باشد. این در حالی است که قطر سال ها پیش در این راه گام برداشته است.
مشاور سیاست خارجی و ژئوپلیتیک انرژی مستقر در واشنگتن بر این باور است، در حالی که قطر بلندپروازی های بیشتری برای تولید گاز خود دارد، مقامات ایرانی عملکرد چندان مثبت و محکمی از خود در توسعه میدان پارس جنوبی نشان نمی دهند و بیشتر به مانورهای آماری متوسل می شوند تا انتقادات را منحرف کنند. مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پارس مدعی شده است که تولید گاز طبیعی ایران از میدان مشترک گازی پارس جنوبی خلیج فارس ـ که قطر آن را گنبد شمالی مینامد ـ از تولید گاز قطر پیشی میگیرد.
او گفته است که تولید روزانه گاز ایران از این میدان به رقم خیره کننده ٧٠٠ میلیون متر مکعب در روز می رسد. با این حال، گزارشی از شرکت ملی گاز ایران وجود دارد که خروجی متفاوتی را ارائه می دهد. این نشان می دهد ایران در نیمه نخست سال ۲۰۲۳ حدود ۵۹۰ میلیون متر مکعب گاز خام از پارس جنوبی استخراج کرده که از این میزان تنها ۵۱۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی (متان) پس از فرآوری به شبکه تزریق شده است. علاوه بر این، در کنار ۳۰ mcm/d اتان، بوتان، پروپان و سایر گازها، تقریباً ۶ mcm/d از گاز خام استخراج شده شامل گازهای سمی مانند CO₂ و هیدروژن سولفید (H2S) است. علاوه بر این، بیش از ۷ میلیون متر مکعب در روز از خروجی در طول فرآیند استخراج و تصفیه گاز، شعله ور می شود و هدر می رود، در حالی که ۲۰.۵ میلیون متر مکعب در روز، مستقیم در واحدهای فرآوری گاز به عنوان سوخت مصرف می شود.
با این حال، در آمار رسمی، ایران بیان می کند که در سال مالی گذشته، از ۳۳ مارس ۲۰۲۳، ۶۵۷ میلیون متر مکعب در روز، گاز فرآوری شده از همه میادین، تولید کرده که حدوداً ۷۸ درصد (۵۱۳ میلیون متر مکعب در روز) است. وزیر نفت ایران، در اجلاس کشورهای صادرکننده گاز در الجزایر تاکید کرد که ایران در حال حاضر ۱.۰۷ میلیارد متر مکعب در روز، گاز تولید می کند و قصد دارد این حجم را تا ۵ سال آینده به ۲.۳ میلیارد متر مکعب در روز از طریق یک طرح سرمایه گذاری ۷۰ میلیارد دلاری افزایش دهد. با این حال، با توجه به اینکه میانگین سرمایه گذاری سالانه ایران در میادین بالادستی نفت و گاز در سال های اخیر تنها حدود ۳ میلیارد دلار بوده است، ادعای او مبنی بر سرمایه گذاری سالانه ۱۴ میلیارد دلاری در سطح فعلی تولید گاز و برنامه سرمایه گذاری ۷۰ میلیارد دلاری در میادین گازی منطقی نبوده و خارج از توانمندی فعلی ایران است. قطر از سال ۱۹۹۰، یک دهه جلوتر از ایران، از پارس جنوبی گاز استخراج می کند و نزدیک به دو برابر مقدار گاز از این میدان تولید کرده است.
قطر رسما اعلام کرده ذخیره گاز میدان نفتی و گازی پارس جنوبی (در قطر بنام گنبد شمالی است) ۲۴۰ تریلیون فوت مکعب بیشتر است، همچنین عنوان کرده ذخایر گاز به ۲ هزار تریلیون افزایش پیدا میکند و پروژه جدید تبدیل گاز طبیعی به الانجی را آغاز و تا ۲۰۲۹ صادر میکند. درواقع ظرفیت تولید این کشور به ۱۴۲ میلیون تن در سال میرسد که ۸۵ درصد بالاتر از ظرفیت تولید کنونی است و این برای قطریها پیشرفت قابل توجهی است، زیرا قطری ها برنامه و سرمایه دارند، عملگرا هستند و هیچ محدودینی برای تامین کمپرسورهای عظیم الجثه و ایجاد سکوهای با وزن ۲۰،۰۰۰ تنی ندارند. با وجود این، ایران در دهه گذشته ۱۴ فاز جدید راه اندازی کرد و به تازگی به سطح تولید قطر رسیده است.
سال ۲۰۰۵، قطر توسعه میدان گنبد شمالی را به منظور بررسی تأثیر افزایش سریع تولید بر روی مخزن متوقف کرد. با این حال، توسعه در سال ۲۰۲۲ از سر گرفته شد و این کشور قراردادهایی به ارزش ۲۹ میلیارد دلار با شرکت های غربی برای افزایش ۳۰ درصدی تولید تا سال ۲۰۲۶ با هدف افزایش ظرفیت صادرات سالانه LNG از ۷۷ میلیون تن (۱۱۰ میلیارد مترمکعب در سال) به ۱۲۶ میلیون تن در سال امضا کرد، و پیش بینی می شود تا سال ۲۰۳۰ به ۱۴۲ میلیون تن در سال برسد.
در نتیجه، انتظار می رود کل تولید گاز قطر از پارس جنوبی تا سال ۲۰۳۰ به ۷۴۰ میلیون متر مکعب در روز برسد، در حالی که پیش بینی می شود تولید ایران از این میدان مشترک در یک دهه بیش از ۳۰ درصد کاهش یافته و به دلیل افت فشار بر طرف ایرانی به حدود ۳۵۰ میلیون مترمکعب در روز برسد. در همین حال، وزارت نفت ایران قراردادی ۲۰ میلیارد دلاری با چند شرکت داخلی برای ساخت ۲۸ سکو به وزن ۷۰۰۰ تن به همراه ۵۶ کمپرسور برای طرح افزایش فشار در پارس جنوبی امضا کرد. این تصمیم به رغم عدم تجربه شرکتهای ایرانی در ساخت چنین تجهیزاتی است و حتی شرکتهای چینی نیز به فناوری لازم مجهز نیستند. CNPC چین که قبلا بخشی از کنسرسیوم توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی به رهبری توتال بود، یک سال پس از توتال از این قرارداد خارج شد.
گفتنی است، نیمی از ارزش قرارداد ۵ میلیارد دلاری توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی به ساخت سکوی ۲۰ هزار تنی با دو کمپرسور عظیم نسبت داده شده که وظیفه ای فراتر از توانمندی ها و تخصص های فنی شرکت چینی است. فشار دهانه چاه در بخش ایران پارس جنوبی تا همین اواخر، متوسط ۲۱۰ بار ثابت بود. با این حال، از سال ۲۰۲۳، فشار آن سالانه ۷ بار کاهش یافته است که در نتیجه هر سال ۱۰ میلیارد متر مکعب از دست می دهد.
بر اساس گزارش شرکت ملی گاز ایران، کاهش قابل توجه فشار در فاز ۱۲، بزرگ ترین فاز پارس جنوبی، در سالهای اخیر آغاز شده و میزان تولید از ۷۵ میلیون مترمکعب در روز در سال ۲۰۱۸ به ۴۳ میلیون مترمکعب در روز کاهش یافته است. ایران برنامه هایی برای تولید روزانه ۸۶ میلیون متر مکعب گاز از فاز ۱۲ با راه اندازی سه سکو داشت. با این حال، به دلیل مهندسی حفاری اشتباه در محل سکوی سوم، بخش قابل توجهی از تولید آن به جای گاز طبیعی، آب شور بود. در نتیجه، تولید این فاز در سال ۲۰۱۸ به ۶۵ میلیون مترمکعب کاهش یافت و در سال ۲۰۲۳ به ۳۴ درصد رسید.
سرانجام تابستان گذشته، ایران سکوی سوم را از فاز ۱۲ کامل به فاز ۱۱ پارس جنوبی منتقل کرد. در ۲۴ فازی که بخش ایرانی پارس جنوبی را تشکیل میدهند، تقریباً ۱۰ حلقه چاه با مشکلات مهندسی مواجه شدهاند که منجر به تولید آب شور، بیشتر از گاز شده است. ایران در تلاش برای حفظ سطح تولید، فاز ۱۱ پارس جنوبی را در آگوست ۲۰۲۳ آغاز و حفاری را شروع کرد.
علاوه بر این، وزارت نفت ایران در نوامبر ۲۰۲۳ قراردادی برای حفر ۳۵ حلقه چاه جدید با شرکتهای داخلی منعقد کرد. با این حال، در حالی که حفاری های اضافی ممکن است سطح تولید گاز از پارس جنوبی را در کوتاه مدت حفظ کند، پیش بینی می شود که کاهش فشار در بخش ایران را تسریع نماید. تنها راه چاره ایران نصب سکوهای ۲۰،۰۰۰ تنی مجهز به کمپرسورهای عظیم است؛ فناوری که در انحصار شرکت های غربی است و در حال حاضر، تمام ۲۴ فاز سمت ایرانی میدان عملیاتی است و جایی برای معرفی فاز جدید برای تقویت تولید یا جبران کاهش تولید نسبت به سایر فازها باقی نمیگذارد.
میدان پارس جنوبی، که در قطر گنبد شمالی نیز نامیده می شود، با گستره وسیعی به وسعت ۵۶ تریلیون متر مکعب، دارای ذخایر عظیم گازی است که ۷۰ درصد آن قابل استحصال است. در حالی که دو سوم میدان در داخل آب های قطر قرار دارد، یک سوم باقی مانده در داخل خاک ایران است و ایران تا به امروز ۲ تریلیون متر مکعب گاز از این میدان استخراج کرده که معادل نیمی از تولید کنونی قطر است. سازندهای غنی از گاز کنگان و یو دالان که به سازند خوف در قطر معروفند، در عمق تقریبی ۳ کیلومتری قرار دارند. این سازندها از چهار لایه (K1 تا K4) به ضخامت ۴۵۰ متر از آبهای ایران تا قطر امتداد دارند.
نکته قابل توجه تمایل این مخزن به سمت قطر است که جریان گاز و میعانات گازی را عمدتاً از ایران به سمت قطر می کشد. هر دو کشور در حال حاضر روزانه ۶۵۰ تا ۷۰۰ هزار بشکه میعانات گازی (نفت فوق سبک) از این چهار لایه تولید می کنند. جالب اینجاست که حجم کل تولید میعانات گازی قطر در سه دهه گذشته دو برابر ایران بوده است. با ادامه افزایش تولید قطر از این مخزن و کاهش تولید ایران، پیش بینی می شود که ذخایر گاز این سازند به تدریج به سمت قطر منتقل شود.
علاوه بر این، این میدان که در عمق یک کیلومتری قرار دارد، دارای لایه های متعدد نفت خام است که از ایران تا قطر امتداد دارد و آن را به یک دارایی مشترک بین دو کشور تبدیل می کند. قطر از سه دهه پیش، تولید نفت خام را از لایههای نفتی پارس جنوبی آغاز کرد، در حالی که ایران از سال ۲۰۱۶ با ظرفیتهای محدود شروع به بهرهبرداری از این لایهها کرد. بالعکس، در حالی که ایران اجازه میدهد، هلیوم استخراجشده دفع و هدر برود، قطر تجهیزات لازم را به کار گرفته و در حال حاضر با صادرات ۶۶ میلیون مترمکعب هلیوم در سال ۲۰۲۳، ۳۵ درصد از تولید هلیوم جهان را از آن خود کرده که از نظر حجم صادرات پیشتاز است.
ذكر این مهم لازم است قطر رسما اعلام کرده، ذخیره گاز میدان نفتی و گازی پارس جنوبی (در قطر بنام گنبد شمالی است) ۲۴۰ تریلیون فوت مکعب بیشتر است. همچنین عنوان کرده ذخایر گاز به ۲ هزار تریلیون افزایش پیدا میکند و پروژه جدید تبدیل گاز طبیعی به الانجی را آغاز و تا ۲۰۲۹ صادر میکند. در واقع ظرفیت تولید این کشور به ۱۴۲ میلیون تن در سال میرسد که ۸۵ درصد بالاتر از ظرفیت تولید فعلی بوده و این برای قطریها پیشرفت چشمگیری است.
اخبار استان بوشهر
- پیام شهرداری وحدتیه بمناسبت روز جهانی کودک
- پیشرفت ۷۱ درصدی خط انتقال آب چنیر شهرستان دشتستان
- در آستانه روز جهانی کودک از برخی کودکان شاخص و فعال جزیره خارگ در عرصه فرهنگی تقدیر شد.+تصاویر
- با همت مدیریت شهری خارگ،تجلیل از تلاش پرسنل نیروی انتظامی همزمان با هفته فراجا+تصاویر
- جلسه شورای اداری در سالن جلسات شهرداری با حضور شهردار و مسئولین تمامی واحدها تشکیل گردید.+تصویر
- شهردار و رئیس شورای شهر بیدخون از فرمانده انتظامی شهرستان تجلیل کردند+تصویر
- دانشگاه علوم پزشکی بوشهر،ملکی زاده رفتنی است،اخلاقی می اید؟
- تکریم سالمندان و گرامیداشت سالمندان در بیدخون+تصویر
- تلاش بی وقفه شهرداری دیر،بازدید شهردار و مسئولین بندر دیر از پروژه های عمرانی +تصویر
- به مناسبت هفته نیروی انتظامی صورت گرفت: آئین تجلیل و تقدیر از فرماندهی و کارکنان کلانتری شهر وحدتیه+تصاویر
- کاهش نرخ بیکاری استان بوشهر در تابستان امسال به 7.9 درصد
- پیام شهردار وحدتیه بمناسبت هفته فراجا
- تجلیل رئیس هلال احمر از آتش نشانی شهرداری بیدخون+تصویر
- حضور آتش نشانان شهر بیدخون در مدارس بیدخون+تصویر
- نخستین جلسه تبیین و هوشمند سازی کنتورهای مشترکان بوشهر تشکیل شد +تصویر
- تقدیر دکتر محمدی زاده استاندار بوشهر از مهندس حشمتی مدیر عامل شرکت برق استان+تصویر
- آئین گرامیداشت و سوگواری شهادت سید مقاومت و سردار سپاه اسلام در شهر وحدتیه +تصویر
- حضور مدیر عامل و کارکنان برق استان در مصلی نماز جمعه شهر بوشهر و شرکت در مراسم سوگواری شهید جبهه مقاومت +تصویر
- دفتر منطقه آزاد بوشهر تعطیل شد
- پیام مشترک مسجد امام هادی(ع)و پایگاه مقاومت شهدای بسیج برازجان در پی شهادت سید حسن نصراله
- مراسم یادبود شهادت سید حسن نصراله در وحدتیه+تصویر
- به مناسبت هفته دفاع مقدس و هفتم مهر روز آتش نشانی صورت گرفت؛ تجلیل از جانبازان شهر و آتش نشانان شهرداری وحدتیه +تصاویر
- پیام شرکت توزیع برق استان بمناسبت شهادت سید حسن نصراله+تصویر
- پیام امام جمعه عسلویه بمناسبت شهادت سید حسن نصراله
- از آتش نشانان ایستگاه آتش نشانی شهرداری خارگ تجلیل شد+تصاویر
- پیام شهرداری وحدتیه در پی شهادت سید مقاومت سید حسن نصراله
- حضور کارکنان شرکت توزیع بر ق استان در مراسم گل گزاری و عطر افشانی مزار مطهر شهدا +تصویر
- صدای مردم،رنجنامه برخی ساکنین شهرک نیایش بوشهر
- احداث 18.5 کیلومتر خط انتقال آب خیرآباد شهرستان دشتستان
- پیام شهرداری وحدتیه بمناسبت روز آتش نشانی+تصویر
- پیام شورای شهر بیدخون بمناسبت درگذشت ابوی مهندس ابراهیمی شهردار بیدخون
- از مدیرعامل شرکت توزیع برق تجلیل شد+تصویر
- حضور مدیرعامل و کارکنان شرکت آبفا در آیین غبارروبی گلزار شهر بوشهر
- ابراهیم رضایی در نمایی متفاوت+تصویر
- شیخ موسی احمدی و جعفر پورکبگانی در نمایی جالب+تصویر
- مصدوم در تصادف جاده دالکی-کنارتخته + عکس
- انفجار در پمپ گاز «جم»/ ۴ نفر مصدوم شدند + تصاویر
- به مناسبت نکوداشت هفته دفاع مقدس صورت گرفت: ارسال پیام تبریک شهردار وحدتیه
- به مناسبت هفته دفاع مقدس صورت گرفت؛ دیدار و سرکشی از خانواده شهدا و ایثارگران شهر وحدتیه +تصاویر
- تست آمادگی جسمانی و عملیاتی آتش نشانان شهر بیدخون به مناسبت هفته آتش نشانی
- به دعوت دکتر موسی احمدی،وزیر چهاد کشاورزی به استان بوشهر سفر می کند+جزئیات
- برگزاری جشن هفته وحدت در شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر
- برگزاری آیین بزرگداشت هفته دفاع مقدس در شرکت آبفا استان بوشهر
- معاون استاندار بوشهر:اجرای مستمر طرح جمع آوری کودکان کار و خیابان در بوشهر
- نواختن زنگ اغاز سال تحصیلی دبستان شهید شجاعی توسط پورکبگانی نماینده بوشهر و گناوه+تصاویر
- برگزاری جشن ایام مبارک ولادت حضرت رسول اکرم ص و امام جعفر صادق ع به همت شورای فرهنگی دینی شرکت توزیع برق استان+تصویر
- پیام شرکت توزیع برق استان بمناسبت ولادت حضرت محمد(ص)+تصویر
- پیام شهرداری وحدتیه بمناسبت اغاز سال تحصیلی +تصویر
- پیام شرکت توزیع برق استان بمناسبت هفته دفاع مقدس+تصویر
- پیام تسلیت جعفر پورکبگانی نماینده بوشهر گناوه و دیلم بمناسبت سانحه تصادف اتوبوس زائرین هم استانی +تصویر
اخبار استان فارس
- استاندار شدن رشیدی کوچی منتفی شد+عکس
- پلیس: دستگیری ضارب آمر به معروف در شیراز + عکس
- تصاویر/ روستای ایتالیایی در حوالی شیراز
- درگیری افغانی ها در خشت یک کشته برجای گذاشت
- قاتل ۱۶ ساله در شیراز دستگیر شد
- عکس بامزه و پربازدید از یک خوابگاه در شیراز
- صاعقه در استان فارس قربانی گرفت
- جزییات کیفرخواست ۴ متهم پولشویی در شیراز
- قتل هولناک جوان شیرازی به یک دلیل عجیب
- قتل ۲ نفر در مرودشت بخالطر انتشار تصاویر خصوصی
- عکس/ حرکت خندهدار هندوانهفروش شیرازی
- تعطيلی اداره های فارس در روز یکشنبه آینده
- مرگ ۵ نفر بر اثر بیماری هاری در شیراز
- قتل فجیع توسط پسر ۱۷ ساله در شیراز
- فرضیه قتل شهردار منطقه ۵ شیراز منتفی شد؟!
- واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز
- عکس/ واکنش خبرساز هادی چوپان به روز شیراز
- (تصاویر) بارش شدید باران در حرم شاهچراغ(ع)
- اولین تصاویر از انفجار مرگبار یک ساختمان در شیراز
- تصاویر/ تجمع مردم شیراز در محکومیت حمله اسرائیل به کنسولگری ایران
- تصاویر/ پخت مقلوبه توسط بانوان شیرازی
- تصاویر/ مسافران نوروزی در تخت جمشید
- تصاویر/ رأی گیری در حافظیه و سعدیه
- فرمانده یگان امداد شیراز به شهادت رسید
- ادثه در آزادراه شیراز اصفهان با ۲ فوتی و ۲مصدوم
اخبار ورزشی
- شوک بزرگ به پرسپولیس
- حسینی از استقلال برو،کاپیتان استقلال ناموفقترین بازیکن تاریخ دربی
- تسلیم شو، استعفاء بده و «نکونام» بمان
- طلسم پرسپولیس در خاک عربستان پا برجا ماند
- مرد شماره 10 استقلال بلای جان خوسلو و یاران؛ سومین گل رامین با پیراهن آبیها سوپرگل بود!
- روزنامه های ورزشی امروز+تصویر
- تیم والیبال برازجان سال 1350+تصویر
- شهرقدس میزبان اولین دیدار آسیایی استقلال!
- فیفا اجازه استفاده از VAR در ایران را صادر کرد
- بازیکن فرانسوی در اردوی خارجی استقلال + عکس
- رقم وحشتناک تراکتور برای مهدی ترابی
- علیرضا بیرانوند رسما به تراکتور پیوست
- او نمیتواند سیگار بکشد یا رای بدهد اما میتواند چنین گلی بزند!
- مهدی ترابی به تراکتور پیوست + عکس
- مهدی قایدی، یک نمونه از هنر مدیران مدعی!
- سومین خرید استقلال بمبی است که نقل و انتقالات را تکان می دهد / این 6 بازیکن هم در صف مذاکره با مدیران باشگاه هستند
- اعضای حقوقی هیئتمدیره استقلال مشخص شدند
پربازدیدترین اخبار
- سفر پرحاشیه سلطان تغییرات دولتها به عسلویه،محسن پاک نژاد وزیر نفت با استایل مختلف در استان بوشهر+گزارش تصویری
- حمله موشکی سپاه در سرزمینهای اشغالی/ تلاش ناکام آمریکا برای رهگیری موشکهای ایران/ محل نگهداری تانکها و جنگندههای اسرائیل هدف قرار داده شد
- بازدید وزیر نفت از شرکت پتروشیمی پارس+تصاویر
- تقدیر از ایثارگران پتروشیمی پردیس از سنگر دفاع تا سنگر تولید+تصاویر
- دیدار مدیر عامل پتروشیمی پارس با فرمانده انتظامی شهرستان بهمناسبت گرامیداشت هفته انتظامی +تصویر
- دانشگاه علوم پزشکی بوشهر،ملکی زاده رفتنی است،اخلاقی می اید؟
- جلسه شورای اداری در سالن جلسات شهرداری با حضور شهردار و مسئولین تمامی واحدها تشکیل گردید.+تصویر