- جشنواره بزرگ ماهیگیری خانوادگی در روستای حلیمه جان رودبار
- روز کارگر
- تصاویر/ بهشتِ اردیبهشت کوهستان چالوس
- عکس/قاب صمیمی و جذاب دو بازیگر زن سینمای ایران
- همایش روز خلیج فارس به همت بنیاد ایرانشناسی + تصاویر
- انتشار تصاویری از مذاکرات ایران و آمریکا در رم
- تصویرسازی خلاقانه یک هنرمند با ابرها
- مرسدس بنز، لوکسترین ون جهان را معرفی کرد + تصاویر
- تصاویر/ از موبایل های عجیب و غریب برند NEC
- تصاویر/قابهایی جذاب از طبیعت بهاری کوهستان چالوس
نوای جنوب:قول معروفی است که میگوید «جنگ موتور محرک اقتصاد است». میتوان نمونههای فراوانی برای اثبات این گزاره در طول تاریخ بشریت از گذشتههای دور تا به امروز پیدا کرد که چگونه برپایی جنگهای خونین توانسته موجب شکوفایی اقتصادی یک کشور یا فرار آن از رکود شود.
نوای جنوب:قول معروفی است که میگوید «جنگ موتور محرک اقتصاد است». میتوان نمونههای فراوانی برای اثبات این گزاره در طول تاریخ بشریت از گذشتههای دور تا به امروز پیدا کرد که چگونه برپایی جنگهای خونین توانسته موجب شکوفایی اقتصادی یک کشور یا فرار آن از رکود شود.از این منظر جنگ اوکراین نیز دارای جنبههای فراوان اقتصادی است و فرصتها و تهدیدهای فراوانی را پیشروی بازیگران آن قرار میدهد. باید این نکته مهم را به خاطر داشت که در جهان کنونی، پیچیدگیهای روابط بین الملل به گونهای است که رخداد بزرگی، چون جنگ در عرصه جهانی، هیچ کشوری را از پیامدهای ژئوپلتیکی، اقتصادی و سیاسی خود در امان نخواهد گذاشت. بر این اساس جنگ اوکراین برای کشور ما یک زمین بازی جدید است که میتوانیم با هوشمندی از منافع آن بهرهمند شویم و وزن ژئوپلتیکی و توان چانه زنی خود را در عرصه رقابت منطقهای و بین المللی افزایش دهیم. خصوصا که این جنگ در حوزه جغرافیای اوراسیا و میان بازیگرانی است که اثر گذاری بالایی در تحولات بین المللی دارند.نشانههای وقوع درگیری بین روسیه و غرب را میتوان در سالهای ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ و اقدامات روسیه در خروج ذخایر ارزی خود از بانکهای اروپایی و تبدیل آن به روبل یا طلا و برنامه روسیه برای انعقاد قراردادهای تجاری بر پایه واحد ملی روبل روسیه جست و جو کرد. جنگ کریمه و انضمام بخشی از خاک اوکراین به روسیه نشانهای عریان و شفاف از شکل گیری تحولات جدید جهانی بود و پیام واضحی از جانب روسیه به دنیا مخابره میکرد که کرملین قصد بر هم زدن نظمی را دارد که غربیها بر اساس منافع خود تعریف کرده و بر دیگران تحمیل کردهاند. پیام دیگر این کشور گشایی رسمی در قرن ۲۱، نشان دادن هیمنه پوشالی نهادهای بین المللی و نظمهای قراردادی بود که بار دیگر نشان دادند هنگامی که پای عمل به میان میآید جز صدور بیانیههای بی اثر کاری از ایشان ساخته نیست. تاریخ ثابت کرده که نظمهای تاریخی بسیار پایدارتر از نظمهای قراردادیای هستند که پس از جنگ جهانی اول و دوم به دنیا تحمیل شدهاند. همراهی مردم روس تبار دونابس و دونتسک و نیز پیش از آن مردم کریمه را با ارتش روسیه در همین چهارچوب قابل تحلیل است.
واکنش غرب به تحرکات تهاجمی روسیه در عرصه بین المللی و تلاش پوتین برای تنظیم نظمی جدید، وضع تحریمهای گسترده در عرصههای اقتصادی و سیاسی بود. حتی پس از حمله رسمی روسیه به اوکراین؛ جدای از اینکه آیا این یک حرکت تدافعی در راستای حفظ امنیت ملی بوده یا تهاجمی با هدف کسب منافع بیشتر؛ همچنان اهرم فشار اصلی پکیجی از تحریمهای سازمان یافته است. تصمیمی از همان جنس که علیه جمهوری اسلامی ایران به منظور جلوگیری از توسعه طلبیهای منطقهای و هستهای اتخاذ شد. با این تفاوت که کنار گذاشتن ایران از اقتصاد جهانی یا محدود کردن زمین بازی وی هزینههایی به مراتب کمتر از تحت فشار قرار دادن روسها خواهد داشت.
با علم به اینکه اقتصاد روسیه همانند ایران مبتنی بر خام فروشی خصوصا در حوزه انرژی و فلزات است، این کشور دارای پنجمین اقتصاد بزرگ جهان است. در زمینه تولید نفت (۱۴% تولید جهانی)، تولید گاز (۱۸% تولید جهانی) و نیکل (۱۲% تولید جهانی) جز سه کشور برتر دنیاست. همچنین در حوزه ذخایر انرژی (نفت و گاز) پس از آمریکا در رتبه دوم قرار دارد. کنار رفتن روسیه از بازار جهانی انرژی یعنی نادیده گرفتن روزانه بیش از ۱۰ میلیون بشکه نفت خام (۵ برابر ایران پس از برجام) و سالانه ۲۰۰ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی. در زمینه کشاورزی و تولید گندم نیز دو کشور روسیه و اوکراین بخش عمدهای از بازار غلات جهان را در اختیار دارند که با وقوع جنگ و نابودی زیر ساختهای کشاورزی در اوکراین و نیز تحریم روسیه، میتوان قحطی بزرگی را به خصوص در کشورهایی نظیر عربستان، مصر، امارات و کشورهای اروپایی پیش بینی کرد. علاوه بر آن در هم تنیدگی بسیار عمیقی با اقتصاد اروپا در حوزه انرژی، صنعت و کشاورزی دارد.
بیش از ۳۰ درصد انرژی اروپا از روسیه تامین میشود و حتی نروژ به عنوان بزرگترین تولید کننده نفت خام حوزه یورو با میانگین روزانه ۲ میلیون بشکه در روز، باز هم روزانه حدود ۴۵ هزار بشکه نفت خام از روسیه خریداری میکرده است. در حوزه کشاورزی ۹% کل صادرات محصولات غذایی حوزه یورو به روسیه بوده و در زمینه صنعت غولهای صنعتی اروپا وابستگی شدیدی به انرژی و فلزات سنگین وارداتی از روسیه دارند. بازار ۱۴۶ میلیون نفری روسیه نیز بازاری مناسب و به صرفه برای فروش محصولات صنعتی خصوصا در حوزه صنعت خودرو سازی برای شرکتهای بزرگ اروپایی علی الخصوص رنو فرانسه و نیز سایر شرکتهای بزرگ دنیا نظیر تویوتا و هیوندا بوده است. با در نظر گرفتن این آمار که تنها بخشی از پیچیدگیهای روابط اقتصادی روسیه با دنیاست به وضوح میتوان دریافت که اعمال تحریم علیه کشوری، چون روسیه، علاوه برتنگ کردن عرصه برای این کشور ضربات مهلکی نیز به اقتصاد کشورهای غربی خصوصا اروپا وارد میکند.
باید توجه داشت که کشورهایی نظیر روسیه، چین و ایران به دلیل برخورداری از منابع گوناگون انرژی، معدنی و کشاورزی، به مراتب تاب آوری بیشتری نسب به کشورهای اروپایی دارند و در مقابل این کشورها به دلیل فقدان منابع یاد شده و وابستگی به واردات آن در موضع ضعیف تری قرار خواهند گرفت.
آن چه مسلم است روسیه با علم به این موضوعات و با آمادگی و پیش بینی دقیق تری نسبت به طرفین دیگر درگیری وارد این بازی شده. پیمان پولی دو جانبه بین روسیه و چین در سال ۲۰۱۱ که بر اساس آن طرفین برای مبادلات خود از پول ملی به جای ارزهای رایج بین المللی (یورو و دلار) استفاده میکنند نشانگر آن است که روسها از سالها پیش برای جنگی که امروز خود را در آن درگیر کرده اند آماده کرده بودند. نمونههای دیگری نیز در راستای کاهش وابستگی به غرب در حوزههای مختلف انرژی، صنعت و کشاورزی وجود دارد از جمله، دریافت پول بر مبنای روبل (روسیه) و یوان (چین) از کشورهای طرف حساب اروپایی در ازای فروش نفت و گاز، تغییر بازار صادرات محصولات خود از اروپا به آسیا و آمریکای لاتین، قرارداد ۴۰۰ میلیارد دلاری با چین در سال ۲۰۱۴ برای انتقال سالانه ۳۸ میلیون متر مکعب گاز، قرارداد مشابه با ترکیه و احداث خط لوله از دریای سیاه برای انتقال سالانه ۱۶ میلیارد متر مکعب به این کشور، واردات محصولات غذایی و کشاورزی از کشورهای همسایه و آمریکای جنوبی علی الخصوص برزیل و هند و .... تمامی موارد فوق نشان میدهد که روسیه برای گریز از فشارهای غرب با چرخشی قابل پیش بینی به سمت هم پیمانان شرقی خود متمایل شده است و قصد دارد تا با کنار گذاشتن اروپا به سمت بازارهای بکر و مستعد آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین ورود کند.
در این درگیری قدر مسلم است که اروپا به مراتب بیشتر از آمریکا آسیب خواهد دید چرا که آنها برخلاف کشورهای اروپایی از ذخایر غنی انرژی، معدنی و کشاورزی بهرهمند هستند و وابستگی آنها به منابع روسیه بسیار ناچیز است. باید دید که کشورهای غربی تا چه اندازه در این بازی با همپیمان دیرینه و متحد استراتژیک خود همراه خواهند بود و در مقابل آمریکا تا چه اندازه توان حمایت از آنها را دارد. مخالفتهای سرسختانه آلمان در برابر تحریم روسیه در ابتدای کار نشان از همین امر و اختلاف نظر در جبهه غرب بر سر مساله روسیه دارد چرا که کشوری نظیر آلمان با صنایع غول پیکر خود وابستگی شدیدی به ذخایر انرژی و فلزات روسیه دارد (تا ۵۰%) و بازار روسیه نیز بازار پر سودی برای آنها بوده است.
اهداف و منافع روسیه در این میدان تا حد زیادی روشن و قابل پیش بینی است. روسیه به احتمال قوی قصد اشغال اوکراین را حداقل به طور کامل ندارد و نهایتا به جدایی دو منطقه دونتسک و دونابس در شرق اوکراین بسنده خواهد کرد. چرا که با تسلط بر شرق اوکراین میتواند استیلای خود را برگلوگاه شرقی اقتصادی خود تضمین کند. هدف اصلی نابودی زیر ساختهای اصلی اوکراین و تبدیل کردن آن به زمینی سوخته برای طرفین غربی است تا هم خیالش از بابت تهدیدهای بالقوه امنیتی ناتو در آینده آسوده شود و هم به غرب نشان دهد که روسیه بار دیگر در کالبد ابرقدرتی در حد و اندازههای شوروی سابق توان مقابله با غرب را دارد و دوره عقب نشینی را پشت سر گذاشته است. اما در این بین جایگاه ایران کجاست؟
همانطور که پیشتر اشاره شد بازاری با ظرفیت ۱۴۶ میلیون نفر در روسیه به عنوان یکی از همسایگان مهم ایران، در حوزه صنعت و مواد غذایی و نیز بازاری به وسعت اروپا اکنون پیش روی ما قرار دارد. بسته به توان و ظرفیت اقتصادی ایران در حوزههای مختلف صنعت و کشاورزی ایران میتواند از مواهب این بازار پرسود برخوردار شود و با انعقاد قراردادهای بلند مدت که در حال حاضر مورد نظر و توجه کشور روسیه نیز میباشد، بخش مهمی از این بازار را خصوصا در حوزه محصولات غذایی برای مدت طولانی در اختیار بگیرد. با توجه به اینکه ظرفیت تولید مواد غذایی در کشور ما ظرفیت بالایی است و در حوزه کشاورزی و باغداری پتانسیلهای فراوانی در کشور وجود دارد، نیل به این هدف با تدوین برنامهای دقیق و مناسب دور از دسترس نمیباشد. در حوزه صنایع خودرو سازی میتوان فعالیتهای گستردهای از جمله واردات و صادرات محصولات و امضای تفاهم نامههای دوجانبه در زمینه انتقال فناوری و همکاریهای مشترک در حوزه تولیدات صنعت خودرو سازی را برای دو کشور متصور شد. همچنین در حوزه نظامی نیز میتوان انتظار گسترش همکاریهای دوجانبه میان ایران و روسیه بود. سفر چند روز پیش پوتین و رجب طیب اردوغان به تهران را میتوان از همین منظر مورد تجزیه و تحلیلی قرار داد. توافقات صورت پذیرفته میان ایران و روسیه در حوزههای مختلف اقتصادی و امنیتی از جمله تفاهم نامه ۴۰ میلیارد یورویی در حوزه انرژی و نیز مذاکرات صورت پذیرفته در خصوص فروش تسلیحات و پهبادهای ایرانی به روسیه در کنار توافقات صورت گرفته در خصوص نبرد سوریه و حضور ایران در شرق فرات از مهمترین دستاوردهای این گفتگوها برای طرفین محسوب میشود. از سوی دیگر ملاقات با سران دو کشور قدرتمند منطقه آن هم درست چند روز پس از سفر رئیس جمهور ایالات متحده به عربستان و اسرائیل، برای پوتین جنبه تبلیغاتی ویژهای داشت تا از زیر فشار رسانههای غربی که او و کشورش را منزوی نشان میدادند بیرون بیاید و بار دیگر خود را در قامت بازیگری تاثیر گذار در معادلات بین المللی نشان دهد. از این جهت پوتین تا حد زیادی باید مدیون تهران باشد. ترکیه، اما همچنان در نقش بازیگری مرموز و زیرک و منفعت طلب ظاهر شد و اردوغان همان گونه که پیش بینی میشد با میانه روی زیرکانهای سعی کرد مواضع معتدل نسبت به وقایع جاری از خود نشان دهد تا بتواند علاوه بر بهره مندی از منافع هر دو جبهه، هر گاه که توانست به سوی دیگر این منازعه متمایل شود.
اما در خصوص بازار اروپا شرایط متفاوت است. باید توجه داشت که روسیه به هیچ عنوان علاقهای ندارد که هیچ کشوری علی الخصوص ایران به عنوان کشوری مهم و اثرگذار در معادلات جهانی و منطقهای جای خالی او را در بازار پر سود اروپا بگیرد. این امری طبیعی و عادی در منطق نظام بین الملل است. همان گونه که کشور ما باید به دنبال تامین منافع خود از این درگیری باشد، منافع ملی روسیه نیز برای آنها در اولویت قرار دارد. همانگونه که در سسالهای اخیر در جریان مذاکرات برجام شاهد آن بودیم که یک از طرفین مذاکرات منافع خود را مبنای گفتگوها قرار میدادند و بعضا روند توافق را دچار اخلال کرده یا حتی متوقف میکردند. حل و فصل این مناقشه و طراحی یک بازی برد-برد به هوشمندی و ذکاوت دولتمردان خودی بستگی دارد. مقامات ایرانی باشد هوشیار باشند که در بازی بین طرفین شرقی و غربی با دقت و آینده نگری و ریز بینی هوشمندانه سیاستهای خود را به گونهای اتخاذ کنند که حداکثر منافع موجود را کسب و حداقل تنش و اختلاف را ایجاد نمایند. شرایط کنونی به گونهای است که طرفین شرقی (چین و روسیه) برای تحت فشار قرار دادن غرب به عدم ورود ایران به بازار اروپا خصوصا در حوزه انرژی نیاز مبرم دارند و از سوی دیگر غرب نیز برای بیرون آمدن از فشار روسیه و چین و نیز فرار از بحران انرژی و ورشکستگی اقتصادی نیاز دارند تا ایران را با خود همراه کنند و این بزرگترین برگ برنده ایران در مذاکرات احیای برجام خواهد بود. این بار نیز موقعیت ژئواستارتژیک و ژئوپلتیک ایران فرصتی تاریخی را برای ما فراهم کرده تا بتوانیم در یک بازی پر مخاطره شرایط و موقعیتی ممتاز به دست آوریم. شرایط اکنون به گونهای است که با اتخاذ تصمیمی هوشمندانه میتوان کشور را هم در زمینه اقتصادی و هم در حوزه انرژی هستهای وارد زمین بازی پر سودی کرد و از تمامی طرفی درگیری بدون ایجاد کوچکترین تنشی بهره برد.
باید منتظر ماند و دید که دولتمردان و برنامه ریزان کشور چه تاکتیکی و راهبردی را در شرایط حساس و پیچیده کنونی اتخاذ خواهند کرد. آیا کشور از این فرصت طلایی پیشرو بهره برداری خواهد کرد یا با سهل انگاری و اتلاف وقت آن را از دست خواهد داد؟ باید توجه داشت که چنین فرصتهای تاریخی و ارزشمندی تنها یکبار تکرار میشوند و از دست دادن چنین فرصتی خیانتی بزرگ به حال و آینده سرزمین عزیزمان ایران محسوب میگردد.
اخبار استان بوشهر
- بازدید رئیس کل دادگستری استان از مرکز دیسپاچینگ برق+تصویر
- تجلیل مدیرعامل و مدیران شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر از کارگران به مناسبت روز صنعت برق / صبحگاه ایمنی ویژه سیمبانان و مأمورین خدمات مشترکین
- تلاش ایثارگر انه اتش نشانی شهرداری بندر دیر برای اطفاء حریق+گزارش تصویری
- پیام تبریک رئیس شورای اسلامی و سرپرست شهرداری خارگ به مناسبت هفته کار وکارگر
- پیام شهرداری وحدتیه بمناسبت روز معلم
- پیام مدیریت شهری بندر دیر بمناسبت روز معلم
- روایت رئیس شورای شهر خارگ:فرزندان خارگ در حسرت داشتن شغل
- تقدیر مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب از کارگران همزمان با روز جهانی کارگر+تصاویر
- نکوداشت و تجلیل از کارکنان درمانگاه، معلمین، کارگران و اعضای شورای اسلامی شهر وحدتیه +تصاویر
- پیام مدیرعامل شركت پتروشیمی پردیس به مناسبت روز كارگر+تصویر
- پیام تبریک شهردار بیدخون به رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر به مناسبت روز شوراها+تصویر
- برگزاری آزمون آمادگی جسمانی آتش نشانان بیدخون
- پیام تبریک رئیس شورای اسلامی شهر و سرپرست شهرداری خارگ به مناسبت دهم اردیبهشت ماه روز ملی خلیج همیشه فارس+تصویر
- پیام تشکر شهردار و اعضای شورای شهر دیر از آتشنشانان دیّری به دلیل کمکرسانی در اطفاء حریق بندر شهید رجایی بندرعباس+تصویر
- با انگیزه جذب سرمایه گذار برای شهرستان عسلویه،حضور فرماندار عسلویه در نمایشگاه اکسپو+تصویر
- ارزیابی عملکرد شرکت توزیع نیروی برق بوشهر در حوزههای مختلف مشترکین / تأکید بر توسعه کنتورهای هوشمند و مقابله با برقهای غیرمجاز
- نقش روابط عمومی در شرکتهای آب و فاضلاب با تاکید بر استفاده از ظرفیت دستگاههای مرتبط بررسی شد
- پیام مشترک رئیس شورای اسلامی شهر و سرپرست شهرداری خارگ به مناسبت فرارسیدن میلاد حضرت معصومه (س) و روز دختر
- پیام رئیس شورای اسلامی شهر خارگ بمناسبت 9 اردیبهشت روز شوراه
- پیام شهرداری وحدتیه بمناسبت روز شوراها+تصویر
- پیام تبریک سرپرست شهرداری خارگ به مناسبت نهم اردیبهشت ماه روز شوراها
- :تلاش جدی فرماندار عسلویه برای بهداشت ودرمان شهرستان
- وزیر نیرو در مراسم آغاز برنامههای مدیریت مصرف برق کشور خبر داد صرفه جویی بیش از هزار مگاوات برق با تغییر ساعت رسمی*
- جلسه تعیین تکلیف گمرک قدیم دیر در دادگستری برگزار شد.+تصویر
- پیام تبریک شهرداری بندر دیر بمناسبت سالروز ولادت فاطمه معصومه(س)
- بازدید ارزیابان معاونت مشترکین شرکت از مرکز اطلاع رسانی نیروگاه اتمی بوشهر
- اطلاعیه شرکت توزیع برق استان بوشهر
- بازدید ارزیابان معاونت مشترکین شرکت از مرکز اطلاع رسانی نیروگاه اتمی بوشهر
- پیام شهرداری وحدتیه بمناسبت هفته کارگر
- اعزام تیم آتشنشانی دیر برای مقابله با حریق در اسکله شهید رجایی بندر عباس +تصاویر
- با حضور دکتر موسی احمدی نماینهده جنوب استان و دکتر زارع استاندار بوشهر ؛ فاز نخست بندر صیادی خورخان در شهرستان دیر به بهرهبرداری رسید+تصویر
- میزبانی از کاروان نماز و قرآن خانه قرآن نظرآقا در پارک بهاران شهر وحدتیه +تصاویر
- حرکتی مثبت از هیئت فوتبال دشتستان +تصاویر
- اجرای ۱۵۶ پروژه برای بهبود وضعیت آبرسانی در استان بوشهر / اجرا بیش از ۳۷۰۰ میلیارد تومان پروژه برای عبور از پیک بار تابستان+تصاویر
- آغاز طرح زنده گیری سگ های ولگرد در سطح شهر دیر +تصاویر
- در ادامه دیدارهای مستمر فرماندار عسلویه با مدیران شهرستان و اقشار مردم،نشست با فرمانده سپاه عسلویه+تصویر
- اجرای پایلوت فناوری نوین ترمیم شبکه فاضلاب در دیلم با هدف جلوگیری از نشت
- دکتر باقری شهردار خارگ شد
- صدا و سیمای مرکز بوشهر به نیروگاه خورشیدی تجهیز می شود
- بازدید و نشست مدیرعامل برق استان از صنایع کشتی سازی شهید محلاتی بندر محمد عامری +تصاویر
- در دیدار مدیر عامل برق استان با فرماندار شهرستان تنگستان مطرح شد / گذر موفق از پیک بار تابستان با راه اندازی نیروگاه های تجدید پذیر
- آئین تودیع و معارفه فرماندهان کلانتری وحدتیه +تصاویر
- جوابیه روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر
- انجام راستی آزمایی برنامه ایمنی آب روستای برکه چوپان در استان بوشهر
- مهندس ابراهیمی شهردار بیدخون در جمع نوجوانان ورزشکار شهر بیدخون+تصویر
- عکس/ واژگونی کامیون هندوانه در کانال آبیاری شبانکاره
- سالن ماساژدرمانی آریا ماساژسلامت در خدمت مردم+تصویر
- برگزاری آئین تجلیل از نویسندگان شهر و بازنشستگان شهرداری وحدتیه+گزارش تصویری
- :نشست فرماندار دشتستان با مدیرعامل برق/ رفع موانع اجرای پروژه های فوق توزیع / تسریع در معرفی ساختگاه های جدید واحداث نیروگاه های تجدید پذیر+تصویر
- آیین اهدای اسناد مالکیت در روستای سهمو شمالی برگزار شد.+تصویر
اخبار استان فارس
- تصویر متفاوت از بازیگر سریال مختار در شیراز
- تصاویر/ شیراز، سرشار از عطر شکوفههای بهار نارنج
- رفتار زشت یک گردشگر در تخت جمشید، صدای مردم را در آورد!
- ترافیک شدید پس از انسداد مسیر کمربندی و شهرک صنعتی شیراز
- خودکشی قاتل سریالی پس از ۶ قتل در شیراز و اصفهان
- انبارهای احتکار سیبزمینی در شیراز کشف شد!
- تصاویر/ پخت ۲۰ تن شله زرد نذری در شیراز
- امام جمعه شیراز: اگر دوست ترامپ باشیم خجالت دارد
- تصاویر/ زیباییهای رنگارنگ مسجد نصیرالملک شیراز
- گنگستر کازرون، انتقام پدرش را پس از ۲۰ سال گرفت!
- اهالی هنر قطعهبندیهای سیاسی را دنبال نمیکنند
- شیراز؛ حادثه عجیب در کارگاه ساختمانی ۲ کشته برجاگذاشت
- انتصاب نخستین فرماندار زن در استان فارس + عکس
- هلاکت مردی که به مردم تیراندازی و نارنجک پرتاب کرد
- روایت تازه از لحظه ترور امام جمعه موقت کازرون | شهادت امام جمعه پس از گرفتن عکس یادگاری با دانش آموزان
- تصاویر/ استقبال از هادی چوپان در شیراز
- عکس/دیوارهای خلاقانه این کافه در شیراز، اشتهایتان را باز میکند
- مدیران روحانی همگی در دولت وفاق!معاون دولت روحانی استاندار فارس شد
- استاندار شدن رشیدی کوچی منتفی شد+عکس
- پلیس: دستگیری ضارب آمر به معروف در شیراز + عکس
- تصاویر/ روستای ایتالیایی در حوالی شیراز
- درگیری افغانی ها در خشت یک کشته برجای گذاشت
- قاتل ۱۶ ساله در شیراز دستگیر شد
- عکس بامزه و پربازدید از یک خوابگاه در شیراز
- صاعقه در استان فارس قربانی گرفت
اخبار ورزشی
- درگذشت پیشکسوت فوتبال برازجان در حین بازی + عکس
- از پیشکسوتان فوتبال برازجان تجلیل شد+تصاویر
- گرانقیمتترین بازیکن فوتبال ایران کیست؟
- پیام علی دایی بالاتر از تمام برنامههای نوروزی تلویزیون
- درخواست ستاره تیمملی از هواداران
- حمایت پروین از قلعهنویی در حاشیه افطاری
- بیانیه مشکوک النصر درباره حضور رونالدو در تهران+عکس
- درخواست ماتزاری، استقلالیها را دلزده کرد!
- گزینههای اول و دوم نیمکت استقلال مشخص شدند
- حسن روشن: استقلال را تعطیل کنید لبوفروشی بزنند!
- زمان مسابقات موتور کراس کشور در بوشهر
- مدیرعامل پرسپولیس دو ماه محروم شد!
- مهاجم مورد نظر موسیمانه برای استقلال آزاد شد!
- بررسی لیست نقلوانتقالاتی موسیمانه در استقلال
- عکس/ حرکت دیوانهوار رونالدو؛ شنا در منفی ۲۰ درجه
- عکس/ رکوردی که خانمهای هوادار فوتبال در اصفهان زدند
- کری علیرضا بیرانوند برای پرسپولیسیها
پربازدیدترین اخبار
- نمایشگاه تخصصی نفت و انرژی در قلب خاورمیانه +جزئیات
- پیام مهندس خوش بین فر مدیرعامل پتروشیمی مروارید بمناسبت روز جهانی کار و کارگر +تصویر
- همدلی پردیس با بندر داغدار؛ ادای احترام به جانباختگان حادثه بندر شهید رجایی+تصویر
- با همراهی مهندس اصفهانی مدیرعامل دماوند، بازدید مدیرعامل NPC از شرکت دماوند انرژی عسلویه/ ظرفیت تولید آب دماوند انرژی به 60 هزار مترمکعب در روز رسید+گزارش تصویری
- بهار پر رونق نوری رکورد شکنی ها در قلب آروماتیک ایران ادامه دارد...
- پیام سرپرست شرکت پتروشیمی هنگام به مناسبت روز جهانی کار و کارگر+تصویر
- تجلیل از شرکت پتروشیمی نوری به عنوان شرکت برتر در حوزه ی کار و حمایت از حقوق کارگران