- تصاویر/حال و هوای آستانه اشرفیه یک هفته بعد از حادثه
- عکس/ مدل گوشی ساده دختر سردار باقری جلب توجه کرد
- عکس/ امیر حاتمی در حال نشانهگیری با مسلسل در کنار سپهبد باقری
- تصاویری از چهرههای مشهور در هیئت مداح مشهور
- این خودروی بامزه فقط ۵۰ سانتیمتر عرض دارد!+تصاویر
- تصاویر/قابهای درخشان از اجرای ارکستر سمفونیک تهران در آزادی
- عکس/ گردهمایی ویژه مسیحیان تهران در کلیسای مشهور
- عکسهای جشن تولد شیک و خلوت مرجانه گلچین
- تصاویر توجهبرانگیز از مراسم تشییع شهدای حملات اسرائیل
- عکس/ ازدواج خانم مجری صداوسیما در روز آغاز جنگ
نوای جنوب: از طرفی شرایط مسافرت در نوروز ۱۴۰۰ اعلام میشود و از طرف دیگر زمزمههایی مبنی بر ممنوعیت مسافرتهای نوروزی به گوش میرسد. سردرگمیای که درنهایت چه مادی و چه معنوی، دودش به چشم مردم میرود.
نوای جنوب: بیشتر از یک سال از شیوع کرونا در ایران گذشته، چیزی بهتر از گذشته نیست، حداقل در خود ویروس، کرونا همان کروناست و حتی وحشیتر و مصریتر هم شده است، میزان کشندگی هم، میگویند بیشتر شده، تجربیات ما بالا رفته، آمار مرگومیر به نسبت گذشته کاهش داشته، اما اینها هیچکدام باعث نشده است که چشمانداز نزدیکی برای بازگشت به زندگی عادی داشته باشیم. این شرایط مزخرف هم محدود به ایران نیست، آمریکا هم همین وضعیت را دارد و هند و کشورهای اروپایی هم درحال رکوردشکنی هستند.
به جز کشورهای شرقی و چین و کره و... که یکجور خوبی، مثل همیشه روی مدیریت شرایط بحرانی را سفید کردهاند، بقیه اندر خم یک کوچه ماندهایم و هر روز کلی تلفات میدهیم. سیاستمداران و تصمیمگیران هر روز یک تصمیمی میگیرند و مردم هم عاجز مانده و یکی در میان، پروتکلهای بهداشتی را رعایت میکنند. انصافا هم خسته شدهایم، چه وضعیتی است. هر چیزی میخریم، بشوییم، هر چیزی را هر جایی نخوریم، ماسک بزنیم و از همه فاصله بگیریم، اما خب چاره نیست! واکسنها تولید شدهاند، اما انگار شرایط، شبیه سرگردنه است. هرکس زور و پول و قدرتش بیشتر باشد، سهم بیشتری از واکسنها دارد.
ما هم نیمچه تلاشی میکنیم و اندکاندک دوزهایی میرسد و به اولویتها واکسن میزنیم، البته قطرهچکانی و کند! چشمانتظارمان به واکسن ایرانی است، امیدواریم که امیدمان ناامید نشود و در تستهای نهایی هم کارایی خوبی را از این واکسنها شاهد باشیم. یک سال پیش هم همینها را میگفتیم، البته آنوقت امیدی به نام واکسن وجود نداشت و هرچه بود، سراسر ناامیدی بود.
ولی خب به هر شکل در شرایط خاصی هستیم، کرونای آفریقایی، انگلیسی و حالا نیویورکی ظاهر شدهاند که هرکدام ویژگیهای خاصی دارند. جهشها آنقدر زیاد و متنوع بودهاند که کرونای اصلی و اولیه را فراموش کردهایم و حتی دوست داریم اگر کرونایی هم هست، از جنس همان کرونای ووهان چین باشد! در این شرایط مشابه، در این ایام نزدیک به نوروز ۱۴۰۰ دوباره در یک وضعیت سرنوشتساز قرار گرفتهایم. با این تفاوت که اینبار تجربه داریم. تجربه نوروز ۹۹، تجربهای که آنموقع آنطور که باید از آن استفاده نکردیم و حالا اگر کمی جدی باشیم و مردم را از این سردرگمی خارج کنیم و تصمیم قاطعی بگیریم، میتوانیم به قطع زنجیره انتقال بیماری در کشور امیدوار باشیم.
کلی روز تعطیل داریم که اگر کمی مدیریت شود و بتوانیم جدی و با نظارت آن را پشتسر بگذاریم، انشاءالله سال آینده را بهخوبی شروع میکنیم. منتها علیرغم این الزاماتی که از حالا و خیلی قبلتر از حالا به آن اشاره کردیم، وضعیت همچنان مبهم است. از طرفی شرایط مسافرت در نوروز ۱۴۰۰ اعلام میشود و از طرف دیگر زمزمههایی مبنیبر ممنوعیت مسافرتهای نوروزی به گوش میرسد. سردرگمیای که درنهایت چه مادی و چه معنوی، دودش به چشم مردم میرود.
چی شد؟
یعنی یک نفر ناظر بیرونی به تماشای مدل مواجهه، اظهارات و سیاستهای مسئولان خصوصا در ستاد ملی مقابله با کرونا بنشیند و آنها را ثبت و ضبط کند هم حالا و هم در آینده، میتواند ساعتها سرش را بخاراند و به فکر فرو برود و چیزی نفهمد! یک مورد از چندین مورد مدل مواجهه مسئولان با شیوع این بیماری را که بخواهیم بهعنوان مصداق درنظر بگیریم، همین ماجرای سفرهای نوروزی است. سال پیش را که به یاد داریم، آخر سر معلوم نشد، جلوی کسی را گرفتند، محدودیتی ایجاد شد یا نشد، اصلا چه اتفاقی افتاد؟ امسال هم وضعیت به همان فرم است و حتی بدتر.
درست در روزهایی که ویروس جهشیافته انگلیسی کرونا در کشور درحال پخش است و شهرهای قرمز و نارنجی درحال رشد هستند و بیم ورود به پیک چهارم کرونا میرود و حتی برخی معتقدند وارد این پیک شدهایم، هنوز تکلیف سفرهای نوروزی مشخص نیست و یک بام و دو هوای مسئولان در این رابطه اعصابخردکن شده و مردم را سردرگم کرده است. چه بخواهیم چه نخواهیم، تعداد زیادی از مردم، گوششان به توصیهها بدهکار نیست، چشم به دهان مسئولان دارند و اگر گشایشی در سفرها ایجاد شود، به آن گوش میدهند، درست برعکس محدودیتها که توجهی به آنها ندارند.
منتها بالاخره یک قوه عاقلهای باید این میان تکلیف اکثریت را روشن کند. بیایید یک مروری به اخبار همین یکی دو هفته اخیر در ارتباط با سفرهای نوروزی سال ۱۴۰۰ بیندازیم تا شاید سردرگمیمان بیشتر هم شد!
مسافران رزرو مراکز اقامتیشان را ارائه کنند!
اواسط بهمنماه امسال و لابهلای داغ شدن اخبار حول چگونگی انجام سفرهای نوروزی در شرایط کرونایی ولی تیموری، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در گفتوگو با رسانهها از شرایط درنظر گرفتهشده برای مسافرتها خبر داد و گفت: «برای افرادی که خارج از تورهای برنامهریزیشده اقدام به سفر نوروزی کنند، ارائه رزرو مرکز اقامتی مجاز الزامی است.» خب همین اظهارنظر، تصمیمگیری برای مسافرتها و روند نظارت بر سفرهای احتمالی نوروزی را با ابهامات و چالشهایی مواجه کرد.
به هرحال همه آنهایی که به مسافرت میروند، یا در بیان بهتر، اکثر کسانی که به مسافرتهای نوروزی میروند، در قالب تور و با اقامت در هتلها و مراکز توریستی فراغت نمیگذرانند و خیلیها برای دیدن اقوام و کاملا شخصی و بدون هیچ مجوز و امکان ثبتی چنین انتخابی دارند، لذا اصل این مدل مواجهه با سفرهای نوروزی و قرار دادن چنین الزامی محل ایراد و سوال است.
آنهایی که میتوانند هتل اقامت کنند، سفر بروند
یکی دو روز بعدتر، ایرج حریرچی، معاونکل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تفسیر و نقل دیگری در ارتباط با سفرهای نوروزی ارائه کرد و گفت: «عید نوروز در هر شرایطی استقرار چادر مسافرتی ممنوع است و اگر تورهای مسافرتی مجاز هستند بهدلیل این است که تورها به مناطق و محلهای کنترلشده میروند و هتلها هم کاملا تحتنظارت و کنترل هستند. حتی استانداردها، استفاده اماکن و منازلی را که بهطور شخصی مورد اجاره مسافران قرار میگرفت، پلمب یا ممنوع اعلام کردهاند.» این یعنی، ایجاد محدودیت برای گروهی از مردم، که البته از اکثریت هم هستند و امکان اقامت در هتلها را ندارند و با تورها سفر نمیکنند.
خب اگر قرار بر ایجاد محدودیت هست، بهتر نیست این محدودیت برای همه اعمال شود؟ آنهایی که در این وضعیت اقتصادی امکان رزرو هتل و... دارند که خب مسافرتهایشان به ویلاهای اطراف شهرشان بهراه بوده و تا همین الان هم مشمول محدودیت خاصی نبودهاند، حداقل اگر قرار است اینطور مسافرتها را فیلتر کنیم و دوباره فقط طبقهای که توان پرداخت هزینه هتلها را دارند، سفر کنند، بهتر است آنها هم محدود شوند و همه با هم با کرونا بجنگیم!
ستاد ملی مقابله با کرونا موافق انجام سفرهای نوروزی
همه منتظر بودیم که بهخاطر شرایط خاص موجود، ستاد ملی مقابله با کرونا ممنوعیت سفرهای نوروزی را اعلام کند که اما اخبار چیز دیگری را نشان داد. اواخر بهمنماه، فریدون محمدی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی البرز اظهار کرد: «در جلسهای که با حضور معاون گردشگری کشور و مدیران اداراتکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استانها برگزار شد، سفرهای نوروزی در سراسر کشور درصورت رعایت دستورالعملهای بهداشتی امکانپذیر خواهد بود. امکان تردد خودروهای شخصی در ایام نوروز پیشرو نیز درصورت داشتن محل اسکان شخصی در مقصد موردنظر با هماهنگی مراجع ذیصلاح و ارائه مدارک معتبر امکانپذیر خواهد بود.
با توجه به شیوع کرونا و اعمال محدودیتهای تردد و عدم فعالیت مراکز اقامتی، پذیرایی و اماکن تفریحی و گردشگری بهمنظور حفظ سلامت شهروندان مشکلات عدیدهای برای مدیران و اصناف مرتبط به وجود آمد که امید است با شروع سال جدید و آغاز تعطیلات نوروزی شاهد رونق اقتصادی در حوزه گردشگری نیز باشیم.»
تقسیمبندی مسافرتهای نوروزی به ۴ دسته
دوم اسفندماه، علیرضا رئیس، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا طی اظهاراتی در رابطه با سفرهای نوروزی سال ۱۴۰۰ با تقسیمبندی انواع مدلهای سفر به ۴ دسته گفت: «سفرها را میتوان در چهار دسته تقسیمبندی کرد؛
یک گروه از افراد ممکن است با تور به سفر بروند که از قبل تحت نظارت تور برنامهریزیشده و هتلشان و گردشهایی که میروند، براساس برنامهریزی و تحت نظارت خواهد بود که سازمان گردشگری میتواند اینها را پوشش دهد.
گروه دوم افرادی هستند که ممکن است برای رزرو هتل و اسکانشان با تور هماهنگ کنند، اما با ماشین شخصی یا پرواز و... سفر کنند که این گروه هم قابلیت نظارت و کنترل را دارند.
گروه سوم افرادی هستند که خودشان به مسافرت میروند و ممکن است به ویلاها و جاهای دیگری بروند که تحت نظارت نیست .
گروه چهارم هم مسافرت کرده و در محل سفر اقدام به چادرزدن میکنند.
میتوان گروه یک و دو را تحت نظارت و کنترل قرار داد، سفر گروه چهار میتواند ممنوع باشد، اما مشکل گروه سوم است که واقعا این گروه قابل کنترل و نظارت نیست.»
تقسیم بندی مسافرتهای نوروزی به ۳ دسته
ششم اسفندماه، علیاصغر مونسان، وزیر میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در سفری که به استان کرمان داشت، درخصوص طرح تصویبشده در ستاد ملی کرونا برای سفرهای نوروزی ۱۴۰۰ گفت: «براین اساس سه نوع سفر تعریف شده که سفرهای نوع اول و دوم مدیریت شده است و در قالب تورهای گردشگری یا اقامتها در محلهای مجاز گردشگری برگزار میشود؛ دغدغه وزارت بهداشت درخصوص این مکانها کمتر است؛ چراکه پروتکلهای بهداشتی را رعایت میکنند و بر عملکرد آنها نظارت میشود. برای کنترل و مدیریت اینگونه سفرها به همه استانداران ابلاغهایی شده است؛ مثلا در عید نوروز کمپینگ، چادرزدن و اجتماع ممنوع است. سفرهای نوع یک و دو که باعث درآمدزایی برای فعالان حوزه گردشگری میشود بعد از یک سال رکود در ایام نوروز دنبال میشود. در نوع سوم سفر هم تدابیر لازم بهکار گرفته میشود تا تجمع و سفر بدون برنامه و پروتکل بهداشتی انجام نشود.»
مردم فعلا بلیت رزرو نکنند
تا اینجا و در عرض کمتر از یک ماه، تقریبا همه نقلقولها حول برقراری سفرهای نوروزی چرخید. منتها، در همین یکی دو روز اخیر، دوباره انگار همهچیز به حالت تعلیقی درآمده و مدل مواجهه با مساله مسافرتها تغییرات اساسی کرده است.
دو روز پیش، علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره سفرهای نوروزی و تمهیدات پیشبینیشده در اینباره، گفت: «پیشبینی فعلی بنده این است که باید نگران باشیم. با توجه به اینکه پیک بعدی بیماری ممکن است در فروردینماه رخ دهد، سفرها میتواند پیک را بسیار شعلهور کند. با توجه به شرایط فعلی بیماری و افت پروتکلهای بهداشتی به نظر من سفرهای نوروزی تقریبا منتفی است مگر اینکه در دو سه هفته آینده رعایت پروتکلها افزایش یابد و تعداد شهرهای آبی خیلی زیاد شود، این درحالی است که متاسفانه تعداد شهرهای آبی روزبهروز درحال کاهش است.
البته در هر حال ما براساس محدودیت هوشمند عمل میکنیم و اجازه نخواهیم داد کسی به شهر قرمز یا نارنجی یا شهرهای زرد مسافرپذیر وارد شود. باید درمورد سفرها واقعنگر بود، البته که میدانیم مردم تحتفشار هستند و برخی سه عید است که سفر نرفتهاند، عید سال ۱۳۹۸ که سیل آمد، عید سال گذشته و امسال هم درگیر کرونا و ویروس جهشیافته هستیم و با این شرایط بعید است بتوانیم پیشنهادهای مطرحشده در ستاد درمورد سفرهای هوشمند و سلامت را تصویب کنیم. به نظر بنده فعلا مردم اقدام به رزرو بلیت هواپیما، قطار و... برای نوروز ۱۴۰۰ نکنند؛ چون ما در یک جنگ غیرقابل پیشبینی با ویروس هستیم و تا زمانی که واکسیناسیون کافی انجام نشود، هر لحظه منتظر یک تغییر رفتار و جهش عجیب از سوی ویروس هستیم. البته مهمتر از رفتار ویروس، تغییر رفتار ما مهم است. اگر میتوانستیم شرایط و رفتارمان در قبال ویروس را کنترل کنیم، میشد دو نوع سفر را انجام داد؛ در نوع اول ثبتنام افراد در تور بود تا حملونقل و محل اسکان آنها کنترل شود. در نوع دوم افرادی هم میتوانستند با وسیله نقلیه خود اما تحتنظر تور سفر کنند تا محل اسکانشان تحتنظر باشد.
این دو نوع سفر میتوانست اجرایی باشد، اما در حالت سوم افراد با ماشین خود به خانه یا ویلای خود با اقوام میرفتند که در این حالت شرایط از کنترل ما خارج بود و در نوع آخر هم افراد با ماشین خود یا وسیله حملونقل عمومی به سفر میرفتند و در پارکها چادر میزدند که این نوع از سفر از ابتدا ممنوع اعلام شد. درحالحاضر مشکل اصلی ما سفر رفتن گروه سوم است. اگر پروتکلها در ۲ هفته باقیمانده بهخوبی رعایت شود آنوقت شاید بتوان اجازه داد سفرهای نوع یک و دو انجام شود اما اگر موفق به رعایت پروتکلها نشویم دیگر سفرها امکانپذیر نیست.
این امید را بدهیم که سال آینده ما واکسیناسیون کشور را کامل خواهیم کرد و این موضوع قطعا در سهولت سفرهای آینده موثر خواهد بود. اکنون پیشبینی ما از انگلستان با تمام شرایط بد این روزهایش این است که طی حدود ۳ ماه آینده میزان مرگومیرهایش به ۱۰ تا ۲۰ مرگ روزانه برسد که این روند کاهشی هم مرهون واکسیناسیون خواهد بود. متاسفانه در بُعد جهانی در مصرف واکسن نوعی بیعدالتی وجود دارد و ۷۰درصد واکسنهای دنیا را ۱۰ کشور ثروتمند تزریق کردند.»
عید امسال شبیه عید پارسال
در ادامه همین مسیر پرابهام و سردرگمکننده، روز گذشته، حسن روحانی، رئیسجمهور هم در ارتباط با آخرین وضعیت بیماری کرونا در کشور و ماجرای سفرهای نوروزی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا خاطرنشان کرد: «همه دوست داریم شبهای عید، شبهای آرامی برای مردم بسیار عزیز ما باشد و برای کسی مصیبتی پیش نیاید و همه خانوادهها بتوانند این ایام را در چارچوب همه رسوم و سنتهایی که بوده، البته نه به شکل سابق، برگزار کنند. در عید رفتوآمد مردم و سفر حتی اگر دچار موج چهارم نباشیم و شرایط عادی باشد، باز هم همه باید مراعات کنند. اگر دچار موج چهارم نشویم باز هم همه باید مراعات کنیم. عید امسال چیزی مشابه عید پارسال است.
شاید از نظرهایی باید بیشتر از پارسال مراعات کنیم. پارسال میگفتیم از دست ویروس وهان چه کار کنیم. امسال از مار غاشیه به افعی پناه بردیم. حالا میگوییم به ویروس ووهان پناه ببریم و ویروس انگلیسی سراغمان نیاید. شرایط سختتر شده است. مردم عزیز و بزرگوار ما که طی این ۱۳ ماه همیشه لطف و همکاری کردند انشاءالله این ایام هم رعایت میکنند.» این یعنی یکجورهایی نسخه سفرهای نوروزی پیچیده شده است.
سفرهای نوروزی نباید انجام شود
در ادامه و در همین رابطه با سیدعلیرضا ناجی، رئیس مرکز ویروسشناسی بیمارستان مسیح دانشوری و عضو کمیته ملی واکسن کووید-۱۹ گفتوگویی انجام دادیم و او در ارتباط با سفرهای نوروزی گفت: «با توجه به شرایطی که وجود دارد با هرگونه سفر نوروزی مخالف هستم. اگربا همان حالتی که سال گذشته این زمان اتفاق افتاد جلو برویم و از سفرهای نوروزی و جابهجایی جلوگیری کنیم میتوانیم توفیق داشته باشیم.
الان با توجه به گسترش ویروس کرونای انگلیسی که میتوان احتمال داد در تمام کشور پخش شده و سرعت انتقال زیادی که دارد و این که احتمال وجود واریانتهای دیگر نیز هست، هر کاری که بتوانیم با آن محدودیت ایجاد کنیم تا گردش ویروس کم شود مطمئنا کار بهصلاحی است. به غیر از این به صلاح نیست، من شدیدا مخالف سفرهای نوروزی و مجوزهای مربوط به آن هستم.»
واکسیناسیون با واکسن داخلی زودتر از خرداد آینده بعید است
ناجی در ارتباط با آخرین وضعیت واکسن کرونا بهعنوان اصلیترین راه مواجهه با ویروس خاطرنشان کرد: «شرایط تهیه واکسن در دنیا مشکل شده است، با توجه به اینکه تقاضای زیادی وجود دارد. برای همین بود که در داخل این اتفاق افتاده و واکسن مشترک ایران و کوبا، واکسن برکت و واکسن موسسه رازی و همینطور خط تولید واکسن اسپوتنیکوی راهاندازی میشود که باید درنظر بگیرید که اگر هریک از این واکسنها آماده تولید شود نمیتوانیم از خردادماه زودتر تولید داخلی داشته باشیم. باید واردات را تا زمانی که واکسن ایرانی برسد، ادامه دهیم. در صندوق کوواکس ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار سهمیه واکسن داریم که در آینده وارد میشود.
واقعیت این است که تهیه واکسن سخت و تقاضا برای همه زیاد شده، از زمانی که واریانتها گسترش یافته کشورها درتلاش هستند برنامه واکسن خود را به یک جایی برسانند، برای همین تقاضا زیاد است. در طول زمان هم واکسنهای زیادی مجوز خواهند گرفت مثلا الان واکسن جانسوناندجانسون مجوز گرفته، واکسنهای کوواکس هم مجوز بگیرند و به مجموعه واکسنهای جهانی اضافه شوند، وضعیت تهیه واکسن هم بهتر خواهد شد. الان شرایط سخت است و برای همین با سرعت مناسبی جلو نمیرویم. به همین دلیل باید فشار را روی تولیدات داخلی بگذاریم. موقعیت مناسبی برای واکسن کوبا و واکسن اسپوتنیکوی شد و همینطور تلاشهای داخلی واکسن سرمسازی رازی و بنیاد برکت انجام میشود. در کل با وضعیتی که الان وجود دارد باید محدودیتها را تشدید کنیم تا مجالی به ما بدهد که بتوانیم واکسن را تهیه کنیم. کشورهای دیگر که واکسیناسیون انجام میدهند در اوج شیوع واکسیناسیون را انجام ندادند، بلکه از قله به سمت پایین این کار را شروع کردند. در هر صورت درست است که واکسن در کنترل بیماری تاثیر گذاشته است اما آنچیزی که میتواند الان بسیار تاثیرگذار باشد، محدودیتهاست.
محدودیتها باید اعمال شود تا واکسیناسیون انجام شود. همزمانی شیوع بالای بیماری با واکسیناسیون بدبینی ایجاد میکند. باید این را درنظر بگیرید که میگویند طرف واکسن زد و کووید گرفت و نقدها به واکسنها شروع میشود. به این نکته توجه ندارند که همزمانی زدن واکسن با گرفتن عفونت بیماری کووید بود. تا واکسن اثر بگذارد و اثربخشی داشته باشد، زمان میبرد. حتی اگر شرایط مناسب برای واکسیناسیون ایجاد کنیم باید تا جایی که میتوانیم با این روشها اعم از درمان خوب، پیدا کردن موارد درمان کردن، ردیابی کردن بیمارها و... گردش ویروس را کم کنیم تا واکسیناسیون تکمیل شود و بتوانیم اطمینان حاصل کنیم واکسیناسیون زمان مناسب انجام شده و اثردهی داشته باشد و بتوانیم این بیماری را به نحو احسن کاهش دهیم.»
اخبار استان بوشهر
- مراسم عاشورای حسینی در وحدتیه+گزارش تصویری
- پیام فرماندار عسلویه به مناسبت ۱۴ تیرماه روز شهرداری ها ودهیاری ها
- آئین ها و مراسمات سوگواری ایام محرم و تاسوعا در مساجد و حسینیه های شهر وحدتیه +تصاویر
- دولت چهاردهم (وفاق ملی) شکایت دولت از خبرنگاران و رسانه ها را ممنوع کرد
- زمان ثبت نام آزمون استخدامی پتروشیمی خارگ + جزییات
- سرکشی شبانه فرماندار عسلویه از پروژه مدرسه دردست احداث روستای کلات+تصویر
- پیام تسلیت دکتر موسی احمدی نماینده جنوب استان بمناسیت تاسوعا و عاشورای حسینی
- در شهرستان دشتی رخ داد؛ مرگ یک راننده در تعقیب و گریز + توضیحات پلیس
- مجلس برای حمایت از صنعت برق برنامه دارد / پیگیری ویژه مطالبات صنعت برق در استانهای گرمسیری
- آئین آغاز به کار رسمی پروژه فرهنگی آموزشی احداث ساختمان مدرسه استثنایی نشاط شهر وحدتیه +تصاویر
- اهدای یک دستگاه آمبولانس پیشرفته به بیمارستان امام هادی (ع) دیر توسط یک خیر سلامت/ گزارش تصویری +تصویر
- مراسم شب های محرم در مسجد امام هادی (ع)بلوار بسیج برازجان +گزارش تصویر
- ترویج همدلی کارکنان و مدیران شهرداری وحدتیه +تصاویر
- نشست فرماندار عسلویه با مدیرکل کمیته امداد استان بوشهر+تصویر
- دکتر اخلاقی:بیمارستان ۱۷ شهریور برازجان ۵۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد/ گزارش تصویری
- بوشهر در مدار ۵۰ درجه
- برداشت زود هنگام خارک و رطب دراستان بوشهر
- در بازدید از دادگستری استان ،استاندار بوشهر: حبسزدایی در دستگاه قضایی بوشهر تقویت شود+تصویر
- کارو تلاش توسط شهرداری بندر دیر با قوت ادامه دارد+گزارش تصویری
- حضور فرماندارعسلویه در دادگستری شهرستان به مناسبت هفته قوه قضاییه+تصاویر
- حضور دکتر موسی احمدی در مراسم تشییع قهرمانان ملی و سربازان وطن+تصویر
- پیام فرماندار عسلویه به مناسبت گرامیداشت هفته قوه قضاییه
- دستگیری ۱۶ نفر از حامیان، هواداران و مرتبطین رژیم صهیونیستی در بوشهر
- دکتر موسی احمدی رئیس کمیسیون انرژی مجلس:شکست جبهه استکبار در برابر جمهوری اسلامی ایران
- پیام تسلیت شهردار و رئیس شورای شهر بندر دیر بمناسبت اغاز ماه محرم
- پیام تسلیت شهرداری وحدتیه بمناسبت اغاز محرم+تصویر
- بازرس کل استان مطرح کرد؛ محکومیت ۲۳۴ نفر از مدیران و کارکنان دولتی در بوشهر
- دکتر موسی احمدی رئیس کمیسیون انرژی مجلس::پیروزی ایران در برابر رژیم اشغالگر قدس موجب وحدت و امید مسلمانان منطقه شد
- سرکشی فرماندار از بازار عسلویه زندگی در جریان است بازار درآرامش است کسبه فعال هستند وکمبودی وجود ندارد+تصویر
- دیدار فرماندار عسلویه با مدیرکل بنیاد مسکن استان بوشهر+تصویر
- بیانیه جامعه رسانهای بوشهر در محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی
- ۳ مصدوم بر اثر انحراف پراید در جاده آبپخش
- اداره کل اطلاعات:کشف دوباره ریزپرندهها در استان بوشهر+تصویر
- عمران و سازندگی توسط شهزداری وحدتیه ادامه دارد+تصاویر
- دکتر موسی احمدی رئیس کمیسیون انرژی مجلس : دانش هسته ای را بهتر از قبل دنبال خواهیم کرد و سایت های خود را دوباره می سازیم
- ظهر یکشنبه؛ حمله مجدد اسراییل به بوشهر/ هدف دو نقطه نظامی بود
- پلیس: دستگیری ۹ حامی رژیم صهیونیستی در استان بوشهر
- اطلاعیه شرکت های آب، برق، گاز: هیچ ماموری به منازل مراجعه نمی کند/ مامورنماها را معرفی کنید
- و تو، نتانیاهو! صدای زن ایرانی را شنیدی؟
- سرنگونی سه ریزپرنده اسراییل در پارس جنوبی
- ساعت کار ادارات بوشهر تغییر کرد/ امکان دورکاری کارمندان
- مهندس عابدی شهردار بندر دیر:شهرداری با تمامی ظرفیت در کنار دستگاههای امنیتی برای حفظ امنیت و آرامش شهروندان ایستاده است.
- با حضور شهردار و مدیران شهرداری برگزار گردید: جلسه ستاد بحران شهرداری وحدتیه +تصویر
- امنیت پایدار در شهرستان عسلویه ،بازدید شبانه وحضور میدانی فرماندار واعضای شورای تامین در ایست های بازرسی بسیج+تصویر
- برگزاری جلسه مدیریت شرایط اضطراری پتروشیمیهای منطقه پارس با حضور رئیس کمیسیون انرژی مجلس
- بازدید دکتر موسی احمدی از فاز ۱۴ پارس جنوبی پس از حمله اسرائیل و دیدار با مدیر عامل نفت و گاز پارس+تصویر
- بازارچهای که نیست؛ قصه ناتمام بندر دیر
- مسیرهای پروازی فرودگاه بوشهر افزایش مییابد
- اطلاعیه پارس جنوبی درباره کاهش حضور کارکنان ستادی
- پیام مدیریت شهری بندر دیر بمناسبت عید غدیر خم
اخبار استان فارس
- جزئیات جدید از پرونده دختری که در شیراز گم شد
- واژگونی اتوبوس مشهد به شیراز در تفت+تصاویر
- عکس جالب از شمایل متفاوت یک بانک در شیراز
- تصویر متفاوت از بازیگر سریال مختار در شیراز
- تصاویر/ شیراز، سرشار از عطر شکوفههای بهار نارنج
- رفتار زشت یک گردشگر در تخت جمشید، صدای مردم را در آورد!
- ترافیک شدید پس از انسداد مسیر کمربندی و شهرک صنعتی شیراز
- خودکشی قاتل سریالی پس از ۶ قتل در شیراز و اصفهان
- انبارهای احتکار سیبزمینی در شیراز کشف شد!
- تصاویر/ پخت ۲۰ تن شله زرد نذری در شیراز
- امام جمعه شیراز: اگر دوست ترامپ باشیم خجالت دارد
- تصاویر/ زیباییهای رنگارنگ مسجد نصیرالملک شیراز
- گنگستر کازرون، انتقام پدرش را پس از ۲۰ سال گرفت!
- اهالی هنر قطعهبندیهای سیاسی را دنبال نمیکنند
- شیراز؛ حادثه عجیب در کارگاه ساختمانی ۲ کشته برجاگذاشت
- انتصاب نخستین فرماندار زن در استان فارس + عکس
- هلاکت مردی که به مردم تیراندازی و نارنجک پرتاب کرد
- روایت تازه از لحظه ترور امام جمعه موقت کازرون | شهادت امام جمعه پس از گرفتن عکس یادگاری با دانش آموزان
- تصاویر/ استقبال از هادی چوپان در شیراز
- عکس/دیوارهای خلاقانه این کافه در شیراز، اشتهایتان را باز میکند
- مدیران روحانی همگی در دولت وفاق!معاون دولت روحانی استاندار فارس شد
- استاندار شدن رشیدی کوچی منتفی شد+عکس
- پلیس: دستگیری ضارب آمر به معروف در شیراز + عکس
- تصاویر/ روستای ایتالیایی در حوالی شیراز
- درگیری افغانی ها در خشت یک کشته برجای گذاشت
اخبار ورزشی
- «بازی» پرهزینه مدیران استقلال با یک نام؛ کجایی آقای «سیدروف»؟
- مربیان استقلال مشخص شدند
- شوک به پرسپولیس با محرومیت سنگین وینگر جدید؟
- متلک سنگین مشاور فرهنگی تراکتور به پرسپولیسی ها با تبریک قهرمانی استقلال +تصویر
- اخبار ضد و نقیض درباره درگذشت کاپیتان سابق تیم ملی فوتبال+عکس
- درگذشت پیشکسوت فوتبال برازجان در حین بازی + عکس
- از پیشکسوتان فوتبال برازجان تجلیل شد+تصاویر
- گرانقیمتترین بازیکن فوتبال ایران کیست؟
- پیام علی دایی بالاتر از تمام برنامههای نوروزی تلویزیون
- درخواست ستاره تیمملی از هواداران
- حمایت پروین از قلعهنویی در حاشیه افطاری
- بیانیه مشکوک النصر درباره حضور رونالدو در تهران+عکس
- درخواست ماتزاری، استقلالیها را دلزده کرد!
- گزینههای اول و دوم نیمکت استقلال مشخص شدند
- حسن روشن: استقلال را تعطیل کنید لبوفروشی بزنند!
- زمان مسابقات موتور کراس کشور در بوشهر
- مدیرعامل پرسپولیس دو ماه محروم شد!
پربازدیدترین اخبار
- بازدید مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری تجاری شستان از شرکت مخازن سبز پتروشیمی عسلویه
- نوای محرم در هیئت مصباح الهدی آریاساسول طنینانداز شد
- توضیحات «پتروشیمی پردیس» در خصوص صورتهای مالی ۶ ماهه
- تقدیر مدیرعامل پتروشیمی بوشهر از کارکنان حراست در پی آمادگی در شرایط اضطراری+تصاویر
- مراسم شب های محرم در مسجد امام هادی (ع)بلوار بسیج برازجان +گزارش تصویر
- اعزام تیم مچاندازی استان بوشهر به مسابقات کشوری با حمایت پتروشیمی سبلان+تصویر
- پیام تقدیر و خداقوت مهندس مهدوی مدیرعامل پتروشیمی بوشهر