نوای جنوب
    نگین جنوب
تاريخ انتشار: 11 شهريور 1405 - 15:37
اعلام شد

نوای جنوب:معاملات نخستین گواهی سپرده متانول کشور با عرضه ۲۵۰۰ تن متانول در قالب ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار ورقه گواهی سپرده محصول پتروشیمی سبلان در بورس انرژی آغاز شد.





نوای جنوب:معاملات نخستین گواهی سپرده متانول کشور با عرضه ۲۵۰۰ تن متانول در قالب ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار ورقه گواهی سپرده محصول پتروشیمی سبلان در بورس انرژی آغاز شد.به گزارش روابط عمومی، آیین آغاز معاملات گواهی سپرده متانول پتروشیمی سبلان، چهارشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۵ با حضور محمد نظیفی، مدیرعامل بورس انرژی ایران و رضا گنجی، مدیرعامل پتروشیمی سبلان در شرکت بورس انرژی ایران برگزار شد.

مدیرعامل بورس انرژی ایران در این مراسم، توسعه بخش مالی بازار انرژی را از اولویت‌های راهبردی بورس انرژی برشمرد و گفت: امیدواریم که آشنایی بیشتر شرکت‌های پتروشیمی و پالایشی با گواهی‌های سپرده بتواند گزینه‌های متنوع‌تری برای تأمین مالی و فروش محصولات در اختیار این صنایع قرار دهد.

وی افزود: این نخستین بار در کشور است که گواهی سپرده متانول عرضه می‌شود و امیدواریم شاهد رونق بیش‌تر این ابزار و استقبال صنایع و سرمایه گذاران باشیم.

تأمین مالی پروژه‌ سبلان 2 از مسیر بورس انرژی

در ادامه این مراسم، مدیرعامل پتروشیمی سبلان نیز با اشاره به راهکارهای نوین تامین مالی و اهمیت آنها در توسعه صنعت پتروشیمی، گفت: ۲ همت از اوراق سلف منتشر شده مربوط به تکمیل فاز ۲ مجموعه ما بود که این اقدام کمک شایانی به تأمین مالی پروژه‌های توسعه‌ای شرکت کرد.

گنجی تاکید کرد: به واسطه بورس انرژی، محصول خود را در رینگ صادراتی عرضه کردیم که این اتفاق به تقویت سرمایه در گردش مجموعه کمک بسیاری کرد. همچنین برای نخستین بار در حوزه متانول، گواهی سپرده کالایی را عملیاتی کردیم؛ چرا که متانول محصولی با رویکرد صادراتی است و عرضه گواهی سپرده، سرمایه‌های راکد ما را به سرمایه در گردش و فعال تبدیل می‌کند.

وی با بیان اینکه پتروشیمی سبلان وابسته به صندوق ذخیره فرهنگیان است تصریح کرد: وظیفه اصلی ما خدمت به فرهنگیان و صیانت از سرمایه‌های آنان است. ما به عنوان امانتدار سهامداران، تمام تلاش خود را برای ارزش‌آفرینی به کار می‌بندیم و این عرضه پیشگامانه که برای نخستین بار در کشور صورت می‌گیرد، گامی عملی در راستای تحقق این هدف است.

ضرورت مدیریت هزینه‌ها در سایه چالش‌های انرژی

گنجی با بیان اینکه خوراک مصرفی ما گاز است و در برخی فصولی با محدودیت و قطعی گاز مواجه هستیم تصریح کرد: به دلیل چالش‌های موجود در تامین خوراک باید با مدیریت درست، قیمت تمام‌شده محصول را برای شرکت کاهش دهیم. از آنجا که نرخ خوراک پتروشیمی‌ها توسط دولت تعیین می‌شود، ما می‌توانیم با جذب سرمایه و تأمین مالی از بازار سرمایه، در حوزه تأمین یوتیلیتی سرمایه‌گذاری کرده و هزینه‌های خود را مدیریت کنیم.

مدیرعامل پتروشیمی سبلان با تأکید بر مسئولیت‌های اجتماعی این شرکت، ادامه داد: در شرایط کنونی که بانک‌ها در تأمین مالی دچار مشکلاتی هستند، استفاده از ابزارهای نوین مالی بورس انرژی بهترین مسیر برای پیشبرد اهداف شرکت است.

جزئیات خرید گواهی سپرده متانول

بر اساس توضیحات مدیرعامل پتروشیمی سبلان، معاملات این نماد به‌صورت پیوسته از ساعت ۹ تا ۱۵ انجام می‌شود و بازه پیش‌گشایش آن نیز از ساعت ۸:۴۵ تا ۹ صبح است.

گنجی حجم عرضه مرحله نخست را ۲۵۰۰ تن متانول اعلام کرد و افزود: این میزان معادل ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار ورقه گواهی و بر مبنای این ارقام، هر ورقه گواهی معادل یک کیلوگرم متانول است.



کانال خبری نوای جنوب


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

کد امنيتي: [تغيير کد]

اخبار استان بوشهر

اخبار استان فارس

اخبار ورزشی

پربازدیدترین اخبار