- تصاویر/ مردم رها شده در حاشیه شهر
- دیدنیهای امروز
- ۱۰ شهر معروف روی آب که با ونیز رقابت میکنند+تصاویر
- تصاویر/ بارش برف و سرمای بیسابقه در مادرید
- تصاویر/ جنبوجوش موتورسواران
- تصاویر/ زمستان در شمالیترین موزه طبیعی ایران
- تصاویر/ بی هوا!
- عکس/ نمایی نزدیک از آتشفشان هاوایی
- تصاویر/ جشنواره لوهری هندیها
- تصاویر/ جزئیاتی از همه فیلمهای جشنواره فجر امسال
نوای جنوب:طراحی آثار اینفوگرافیک دارای 4 گام کلی و اساسی تبیین، اطلاعات، طرح ریزی و اجراست که عده ای مرحله توزیع و اشتراک گذاری را نیز به عنوان گام پنجم آن برمی شمارند.
نوای جنوب:
طراحی آثار اینفوگرافیک دارای 4 گام کلی و اساسی تبیین، اطلاعات، طرح ریزی و اجراست که عده ای مرحله توزیع و اشتراک گذاری را نیز به عنوان گام پنجم آن برمی شمارند.
در طراحی آثار اینفوگرافیک، پس از طی دو مرحله تبیین (مشخص کردن هدف، موضوع، نوع مخاطب، نوع رسانه و پلتفرم، ابعاد، شیوه نمایش، زمان در اختیار و...) و اطلاعات (جمع آوری، دسته بندی و طراحی اطلاعات، پالایش و خلاصه سازی اطلاعات)، نوبت به ایده پردازی و طرح ریزی می رسد که در این مرحله لازم است تا ماکت و طرح اولیه ای برای اثر اینفوگرافیک تهیه کرد. در این مرحله، باید تصمیم گرفت که اثر ما باید دارای چه ایده کلی، ساختار گرافیکی، لی اوت و اولویت محتوایی باشد. لی اوت در واقع همان چیدمان و عرضه مجموعه ای از انواع محتوا اعم از نوشتاری و تصویری و... در یک سطح یا فضا با محدوده ای از پیش معلوم است و تلاش می شود تا با انتخاب لی اوت مناسب بسته به موضوع، هدف، نوع اطلاعات و محتواهای در اختیار و... اطلاعات به بهترین و ساده ترین شکل به مخاطب منتقل شود، در عین اینکه محتوای ارائه شده از جذابیت لازم برای توجه مخاطب به آن برخوردار باشد.
باید به یاد داشت که داشتن اطلاعات و عناصر بصری مناسب، تنها نیمی از راه ساخت یک اثر اینفوگرافیک است. در حالی که باید بتوان همه عناصر را در کنار یکدیگر قرار داد و برای انجام این کار نیاز به ترکیبی هماهنگ و منسجم از عناصر بصری، متن و رنگ است.
یکی از نکات مهم در بحث چیدمان محتوا، توجه به سفیدخوانی و مدیریت فضاهای مثبت و منفی، تعادل و توازن عناصر موجود در کل اثر است. ایجاد نقطه کانونی و اولویت گذاری در چیدمان نیز می تواند روند خوانش را سهولت بخشد.
در کنار نکات مذکور، از یک اثر اینفوگرافیک با هر لی اوتی باید که دارای این ارکان اصلی باشد: تیتر، لید، بدنه، نام تولیدکننده و منابع مورد کاربرد در اثر.
همچنین از یک اثر اینفوگرافیک انتظار می رود دارای رویکرد تصویری (به ویژه منحصر به فرد) بوده و اطلاعات را به شکلی جذاب و پویا به زبانی روشن و ساده به مخاطبانشان ارائه کنند. بهره گیری از یک طراحی خلاقانه، نظام مند بودن و هماهنگی بین طراحی، رنگ و فونت و... در اثر، طراحی اطلاعات و اولویت بخشی به آنها متناسب با هدف، درست و دقیق بودن اطلاعات (Lasquite,n.d.)
گفته می شود که یک اثر اینفوگرافیک خوب باید دارای این چهار ویژگی باشد: اطلاعات، داستان/ روایت، طراحی مناسب و قابلیت اشتراک گذاری. (Lasquite,n.d.)
انواع لی اوت رایج در اینفوگرافیک
انواع لی اوت های رایج از اینفوگرافیک وجود دارد که بسته به موضوع، هدف، نوع اطلاعات و محتواهای در اختیار می توان از آنها کمک گرفت ولی واقعیت این است که با توجه به تنوع محتوا و تبیینی که برای یک اثر صورت می گیرد، گاه نمی توان صرفاً از این چیدمانها بهره گرفت و به نوعی هر اثر، چیدمان خاص خود را با ملاحظات مذکور طلب می کند ولی به هر تقدیر آشنایی با انواع لی اوت می توان یاری گر بوده و تصمیم گیری را در انتخاب چیدمان مناسب و سازگار با اثر، آسانتر کند.
پیش از اشاره به انواع لی اوت رایج، باید گفت ممکن است طراحی انواع اینفوگرافیک از سبکهای خاصی نیز پیروی کند که از این جمله سبک هدر، بدنه و فوتر (The Header-Body-Footer Style) است. در این سبک، اینفوگرافیک دارای سه بخش اصلی است: تیتر و لید یا ورودی در بخش هدر، بدنه، نام تولید کننده و منابع مورد کاربرد در فوتر یا پاورقی یا همان پانویس (تصویر شماره 1)
در سبک مذکور، در بخش بدنه، محتوا به قسمتهای مختلف تقسیم شده و هر قسمت عنوان خاص را طلب می کند. جداسازی محتوا در این روش، با روشهای مختلفی صورت می گیرد که از این جمله استفاده از خطوط یا بلوک های رنگی و... است. هر بخش با توجه به نوع محتوای نوشتاری و بصری اعم از نقشه، نمودار و... نیازمند تنظیمات خاص خود است. (Yang 1,2019)
تصویر شماره 1، سبک هدر، بدنه و فوتر. تصویر شماره 2، نمونه های سبک هدر، بدنه و فوتر
در منابع مختلف توصیه های مختلفی برای موثرتر و جذابتر شدن اینفوگرافیکها شده است ولی باز باید به خاطر سپرد هر اثر اینفوگرافیک، تصمیمات خاص خود را طلب می کند. به عنوان مثال به این نمونه توجه کنید.
در روند تهیه اینفوگرافیک 7 نکته می تواند اثر را موثرتر و جذابتر نماید: 1. تولید هدفمند 2. ایجاد نقطه کانونی 3. داشتن روایت تصویری 4. ساده سازی اثر و عدم بهره گیری از عناصرمازاد بصری که سبب پرت شدن حواس مخاطب می شوند 5. استفاده از کنتراست رنگی 6. استفاده از نمودارهای مناسب 7. توجه به پلتفرم و تولیدی اثری سازگار با آن (Yang 2 ,2019)
با این مقدمات، حال با انواع لی اوت های رایج اینفوگرافیک آشنا می شویم.
مفید طعمه دهنده مقایسه ای
پرعدد تایم لاین
مفید طمعه دهنده یا اینفوگرافیکهای مفید طعمه گذار (Useful Bait)
این نوع لی اوت در اینفوگرافیک برای بیشتر انواع داده ها مناسب است. در آن بیشتر باید بر جنبه علمی و کاربردی تمرکز کرد و باید خوانش آن ساده و آسان باشد. می توان ان را پرینت گرفت و بارها به آن رجوع کرد. (Mei Chow,2015)
این اینفوگرافیکها باید ساده و کاربردی و مرتبط با موضوع مورد نظر باشند. آنها در شبکه های اجتماعی همچون پینترست به خوبی به اشتراک گذاشته می شوند. (Ashton, 2013)
این نوع اینفوگرافیک راهی است، برای پاسخ دادن به سوالی به شکل بصری و نشان دادن اینکه چگونه می توان آن را انجام داد.( Wiesenfeld,2017)
در مجموع باید گفت، اینفوگرافیکهای مفید طمعه دهنده یا اینفوگرافیکهای مفید طعمه گذار ، در واقع گروههایی از اینفوگرافیکها هستند که با توجه به کاربردی بودن و سادگی شان مخاطب را جذب (قلاب) خود می کنند.
مقایسه ای (Versus/Comparison)
در این نوع از لی اوت اینفوگرافیک که به طور معمول به تقسیم بندی در آن به صورت عمودی صورت می گیرد، امکان مقایسه را به روشنی و در کنار یکدیگر فراهم می کند. زمانی که لازم است تا مخاطب تفاوتها و شباهتها را درک کند بهتر از است از این روش چیدمان محتوا استفاده شود. مقایسه ای است. (Mei Chow,2015)
در این نوع لی اوت، می توان دو موضوع مشابه یا جدید را در برابر یکدیگر قرار داد و به برجسته کردن شباهتها و تفاوتها برای درک بهتر آنها پرداخت. تطابق محتوا در این نوع اینفوگرافیکها برای درک و تجسم بهتر توسط مخاطب بسیار حائز اهمیت است. مناطقی از اثر که برای مخاطب مهم هستند باید از توجه دهی لازم برخوردار باشند. محتوا باید به صورت تفکیک شده ارائه شود تا مخاطب پس از مقایسه یک سوی اطلاعات بتواند، در بخش مقابل و مخالف آن، اطلاعات مقایسه ای را دریافت کند. (yin & Others, 2014)
اینفوگرافیکهای پُرداده یا پُر عدد (Heavy Data یا Statistical infographics)
این نوع لی اوت زمانی به کار می رود که بنا باشد بخواهیم آمار و نمودارهای زیادی را در اثر خود استفاده کنیم. (Mei Chow,2015)
در این نوع اینفوگرافیکها ، محتوای زیادی کارشده و از نمودادها و اعداد بسیاری تشکیل شده است و نیازمند طراحی خوب برای ارائه بهتر داده ها و اطلاعات است. ( Wiesenfeld,2017)
همچنین توصیه می شود در اینفوگرافیکهایی که مبتنی بر اعداد تولید می شوند، باید تلاش کرد تا در طراحی آنها ، از حد متوسطی از بصری سازی محتوا و متن برای کمک به درک مطلب بهره گرفت. در طراحی اینفوگرافیکهایی که با اعداد و داده ها و آمار بسیار سروکار دارند، باید بسیار محتاط بود تا اثر ما پر از اطلاعات (اضافه بار اطلاعاتی) زیاد نشود. (yin & Others, 2014)
تایم لاین (Timeline)
برای ارائه تاریخچه یا بیان وقایع به ترتیب تاریخی از تایم لاین استفاده می شود. سازمانها معمولاً از این نوع لی اوت برای بیان گزارشهای سالانه یا عملکردهای خود استفاده می کنند. (Mei Chow,2015)
تایم لاینها رویدادهای زمانی را به شکلی بصری و جالب تشریح کرده و در عمل مخاطب را به یک سفر می برند. اطلاعات تاریخی ارائه شده در تایم لاینها باید جالب یا به اندازه کافی برای مخاطبان حائز اهمیت باشد. ( Wiesenfeld,2017)
نقشه راه مقالات بصری شده
نقشه راه (Road Map یا Process infographics )
چنانچه بنا باشد تا فرآیند یا داستانی به روایت بصری درآید، از این نوع اینفوگرافیک استفاده می شود. این نوع لی اوت، به خوبی به ارائه داستان و روند مورد نظر می پردازد. بهتر است برای درک بهتر اطلاعات، آنها را با عکسها و تصاویر کوچکی همراه کنید.
مقالات بصری شده (Visualized Article)
زمانی که داده ها و اطلاعات پیچیده بوده و یا روایتمان طولانی است، می توان از این روش استفاده کرد. در این روش، بیش از متن، تمرکز بر بصری سازی محتوا است. در این روش می توان اطلاعات را به بخشهای کوچک و جداگانه ای تقسیم کرد و سپس به تعیین عنوان برای هر بخش اقدام کرد و در نهایت نیز اثر را در فضای مجازی به اشتراک گذاشت. (Mei Chow,2015)
فلوچارت (Flowchart)
فلوچارتها می توانند با قراردادن گزینه هایی پیش روی مخاطب مرتبط با سوالی خاص، آنها را به جواب مناسب برساند. طراحی این نوع اینفوگرافیکها باید ساده باشد و عمدتاً در رسانه های اجتماعی به خوبی اشتراک گذاری می شوند. (Wiesenfeld,2017)
نکته:
در برخی منابع از عمده مواردی که اشاره شد و می شود در قالب انواع لی اوت رایج در اینفوگرافیک یاد می شود و در بعضی منابع نیز از آنها با عنوان «انواع اینفوگرافیک» نام برده می شود. نکته اصلی در این میان اینکه هر اینفوگرافیکی در هر گروه و قالب و سبکی و نوعی دسته بندی شود، مهم این است حاوی چه محتوایی است و ساختار و چیدمان مناسب آن چگونه باید باشد؟ یا به زبان دیگر چه چیدمان با آن سازگارتر است؟
اینفوگرافیکهای جغرافیایی (Geographic infographic)
چنانچه بنا به بصری سازی داده هایی مبتنی بر مکان، داده های جمعیتی و... باشد، از این نوع اینفوگرافیک استفاده می شود. تمرکز تصویری در این آثار بر نقشه و نمودارهای مربوطه است. مکانهایی روی نقشه مشخص شده و از نمادها و برچسبهای مختصر برای توضیحات مربوطه بهره گرفته می شود. (MCGUIRE,2019)
اینفوگرافیکهای اطلاعاتی (Informational infographic)
در شرایطی که اطلاعات مبتنی بر متن بوده و سعی بر آموزش مخاطبان یا آگاهی آنها از تعریف یا مفهومی خاص است، در این شرایط از اینفوگرافیکهای اطلاعاتی استفاده می شود. این اینفوگرافیکها، معمولاً به طور بلوک بندی به همراه اطلاعات و عنوان مربوط به هر بلوک قالب بندی می شوند. معمولاً از آیکونها یا تصاویر استفاده می شود تا به درک بهتر مخاطبان از آنچه مشاهده می کند، کمک کند. (Khoja,n.d.)
در این نوع اینفوگرافیکها معمولاَ از شماره گذاری هر بخش برای کمک به جریان طراحی اینفوگرافیک استفاده می شود. در این میان، عناوین توصیفی و آیکونها و نمادهای تصویری به ارتباط واضح و شفاف هر بخش کمک می کند. در این نوع از اینفوگرافیک چنانچه ارتباط زمانی یا نظم خاصی در ترتیب اطلاعات باشد، به طور مدور نیز چیدمان می شوند. در این روش توصیه می شود علاوه بر تعیین عنوان برای هر بخش و تا حد ممکن شماره گذاری اطلاعات، از تنوع رنگ و تصاویر و آیکونها توصیف گر مفاهیم و نیز خلاصه سازی محتوا و هرچه بصری سازی آنها استفاده شود. (MCGUIRE,2019)
اینفوگرافیک لیستی (List infographic)
در مواردی که بناست تا مجموعه ای از نکات یا لیستی از منابع یا نمونه ها به اشتراک گذاشته شود از روش لیستی استفاده می شود. در این روش توصیه می شود تا نقاط موجود در لیست شماره گذاری شود تا به گردش اطلاعات و جریان ارتباطی اثر کمک کند. از آیکونها برای توجه بخشی استفاده شده و رنگ فونت و پس زمینه هر بخش تغییر داده شود تا جذابیت بیشتری به اثر دهد. همچنین چیدمان «اس» شکل و دایره ای برای این نوع محتوا توصیه می شود. (MCGUIRE,2019)
اینفوگرافیکهای سلسله مراتبی (Hierarchical infographic)
در نوع این گروه از اینفوگرافیک ها می توان اطلاعات را از حداکثر تا حداقل سازمان دهی کرد که نمونه بارز در این خصوص، هرم سلسله نیازهای مازلوست. در هیچ یک از آثار از این چیدمان استفاده نشده بود.
رزومه (Infographic resume)
از دیگر انواع لی اوت، اینفوگرافیکهای رزومه (Infographic resume) است که ویژه تهیه رزومه است.
اینفوگرافیک مبتنی بر عکس ( Photo Infographic)
این نوع اینفوگرافیکها نیز لی اوت خاص خود را نیازدارند. باید در آنها بتوان به یاری عکسها به بصری سازی محتوا یا روایت آنها پرداخت. عکسهای ویژه این کار عکاسی شده و لذا این آثار طراحی منحصر به فرد خود را نیز دارا هستند. متنها برای توصیف بهتر تصاویر به کمک می آیند و عمدتاً نیز این آثار از طراحی ساده ای برخوردارند.
جمع بندی
یک اثر اینفوگرافیک باید با توجه به هدف، موضوع، نوع مخاطب، نوع رسانه و پلتفرم، ابعاد کار، شیوه نمایش و... طراحی شود و با پایبندی به اصول و قوانین مربوطه، این نکات تا حد ممکن در آنها رعایت شود: ساختار مناسب، اصالت و منحصر به فرد بودن، مستند بودن، روزآمد بودن آمار و اطلاعات، درستی و دقت، ایجاز (جامع و مانع بودن)، سهولت در انتقال اطلاعات، ابتکار و خلاقیت در ایده و اجرا، استفاده از ابزارها و روشهای مناسب بصری سازی داده ها و اطلاعات، استفاده از عناصر و نشانه های ملی و بومی، بهره مندی از یک روایت مناسب.
باید تلاش کرد تا در یک اینفوگرافیک، اطلاعات پیچیده را به صورت قابل فهم و شفاف به مخاطبان ارائه کرد و در این مسیر از اصول و قوانین موجود در طراحی و چیدمان مناسب آثار اینفوگرافیک نیز بهره گرفت. آثار اینفوگرافیک باید از رنگ مناسب برخوردار بوده و به اندازه کافی جذاب و منتقل کننده اطلاعات لازم به مخاطبان هدف خود باشند. اینفوگرافیکی که بسیار زیبا و جذاب باشد ولی نتواند به درستی به انتقال اطلاعات بپردازد، در واقع محکوم به شکست است. باید فونت و رنگ و تصویر در خدمت موضوع و کمک به درک بهتر مفهوم باشند.
همچنین در طراحی آن به سفیدخوانی توجه شده تا اثر شلوغ به نظر نرسد. برای درک و فهم بهتر مخاطب، به یاری عنوان، خطوط، بلوکهای رنگی و... محتوا به درستی تقسیم و تفکیک شوند. (Yang,2019)
در کنار همه این نکات، انتخاب لی اوت و چیدمان مناسب برای اثر با توجه به موضوع، هدف و محتوای در اختیار و نوع اطلاعات ضروری است. گرچه در این مقاله با انواع لی اوت رایج در اینفوگرافیک آشنا شدیم ولی تأکید می شود که هر اثر اینفوگرافیک ویژگی خاص خود را دارند و نیازمند طراحی و لی اوت مخصوص به خود است هرچه آشنایی با روشهای رایج نیز می تواند یاری گر در این تصمیم گیری از سوی طراح اینفوگرافیک باشد.
اخبار استان بوشهر
- برنامه خاموشی احتمالی دراستان بوشهر اعلام شد
- سیمان 22 هزارتومانی کجاست آقای رییس؟
- نشست دکتر احمدی نماینده جنوب استان و رئیس آموزش و پرورش کنگان در خصوص حل مشکل معلمان شهرستان +تصویر
- از توقیف شوتیها در گناوه تا محموله ۸۰۰ میلیونی قاچاق در بندر دیّر
- دیدار دکتر احمدی نماینده جنوب استان با رئیس و کارکنان کلینیک درمانی تامین اجتماعی کنگان +تصاویر
- قیمت مصوب سیمان در بوشهر اعلام شد
- دو فوتی کرونایی در استان بوشهر
- خشکسالی زمستانی آسمان استان بوشهر
- بندر دیّر؛ خطر تخریب جنگل حرّا و کوچ همیشگی پرندگان
- استاندار: تابستان سختی برای تامین آب پیشروی داریم
- ماجرای سد معبر در برازجان چه بود؟ +تصویر
- طرح آموزشی محله سبز با حمایت شرکت پلی پروپیلن جم در بوشهر رونمایی شد
- ئیس مجمع نمایندگان استان بوشهر :ردیف اعتباری خط ریلی بوشهر به شیراز تامین شود
- فرماندار بوشهر :محدودیت تردد شبانه در بوشهر ادامه دارد
- انتقاد ستوده از روند کند اجرای بیمارستان ۱۷ شهریور برازجان+جزئیات
- دیدار نماینده جنوب استان بوشهر با فرمانده انتظامی کنگان+تصویر
- توصیه های ایمنی معاونت اجتماعی پلیس دشتستان+تصاویر
- جابجایی مسافر در مسیر گناوه - خارگ از سر گرفته شد
- نماینده دشتستان: توزیع اعتبارات در مورد شهرستان عادلانه نیست
- یک جزیره آهنی در نقطه صفر مرزی خلیجفارس +عکس
- مهندس حمزه پور:عملیات اجرایی مخزن ۱۰۰۰ مترمکعبی شهرکلمه آغاز شد
- گسترش فضای سبز وحدتیه با تلاش شهردار این شهر +تصاویر
- حضور حجت الاسلام احمدی نماینده جنوب استان در بخش بردخون +تصاویر
- محکومیت دو شهرداری استان،چند شهرداری دیگر در انتظار!!
- جاماندن برخی شهرستانهای استان از مصوبه هیات وزیران+جزئیات
- امام جمعه خارگ: به مسئولان استان امید نداریم
- امام جمعه عسلویه: برخی مدیران پارس جنوبی در اشتغال جوانان بومی جفا میکنند
- حضور دانش آموزان در مدرسه اجباری نیست
- هواشناسی: دمای هوا از فردا افزایش مییابد
- آخرین وضعیت رنگ بندی کرونا؛ تنگستان در شرایط زرد باقی ماند
- زمین لرزه ۳.۲ ریشتری در مرکز دشتستان+جزئیات
- معاون استاندار بوشهر:برخی با هزینههای میلیاردی فضای انتخابات شوراها را ناسالم میکنند
- فرماندار دشتستان:اهتمام ویژه به ورزش شهرستان داریم ،افتتاح 6زمین چمن و بازسازی چمن استادیوم آبپخش+جزئیات و تصاویر
- معاون وزیر بهداشت: تا کنون ۶ مورد کرونای انگلیسی در کشور شناسایی شده
- جانمایی نهایی محل احداث کلینیک تخصصی شهروحدتیه+تصاویر
- آیا شایعه شیوع آنفلوانزای فوقحاد پرندگان در استان بوشهر صحت دارد؟
- راهاندازی دفتر حمایت از حقوق زنان و کودکان در دادگستری استان
- جذب نیروهای«اوتی» در دشتستان/ سهمیه 6 بیمارستان استان تقریبا هیچ!+تصویر
- تصاویر/ بازار ماهیفروشان بوشهر
- عضو شورای شهر بوشهر: با لایحه شهرداری، شاید مردم اموات خود را خارج بوشهر خاکسپاری کنند!
- بازدید شهردار وحدتیه از پروژه های عمرانی سطح شهر+تصاویر
- دکتر رضایی نماینده دشتستان:برخی مدیران در پارس جنوبی ماهیانه 160میلیون تومان حقوق می گیرند ،انتقاد از مدیران خوشگذران در پارس جنوبی
- جیبهای پرپول "یزافان" و سفره خالی از ماهی بوشهریها
- نخستین شناسنامه فرزندان پدران خارجی در بوشهر صادر شد +تصاویر
- رونمایی از نیانبان الکترونیک ایرانی در بوشهر
- بزرگداشت روز هوای پاک توسط مدیر عامل و کارکنان کارخانه سیمان دشتستان+تصاویر
- تقدیر و تشکر مردمی از فرماندهی و پرسنل کلانتری آبپخش
- رفع تصرف ۵۴ هکتار اراضی ملی در دشتستان
- ولخرجی شهرداری بوشهر از جیب مردم
- عادی انگاری شرایط کرونایی در ساحل بندر گناوه +عکس
اخبار استان فارس
- کشف و ضبط ۱۶ قبضه سلاح در کازرون
- در همایش استانی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی فارس مطرح شد؛ تاکید بر انسجام نیروهای انقلابی در انتخابات ۱۴۰۰/ هیچ انشقاقی در نیروهای انقلاب قابل قبول نیست
- تصاویر/ تجمع برای تهیه داروی بیماریهای خاص در شیراز
- اجرای طرح پایلوت آویشن شیرازی برای اولین بار در سروستان
- تصاویر/ یک شبانه با تختجمشید
- تصاویر/ پناهگاه سگها در شیراز
- راهاندازی بازار بزرگ صنایع دستی در قلب بافت تاریخی شیراز
- تصاویر/ هنر کاشی هفت رنگ شیراز
- دستگیری پزشک قلابی در شیراز
- رویداد هفتگی عکاسان خبری استان فارس
- طرح سوال عضو شورای شهر شیراز از شهردار/ تاکید «محمدتقی تذروی» بر پاسخگویی به ابهامات سیپی در زمان قانونی
- پشت پا زدن به زحمات چندین ساله با اعمال یک کاغذ/ زد و بندهای استخدام در پشت پرده استعلام های منفی!
- عکس/ زیبایی چشم نواز شاهچراغ شیراز
- اما و اگرهای اختیاری شدن پزشک خانواده در فارس
- پارک آزادی شیراز در یک روز پاییزی+گزارش تصویری
- دستگیری عامل اسیدپاشی خیابان ابریشمی در شیراز
- تاکید بانوی مدافع سلامت شیراز بر تاثیرات مثبت تفکرات بسیجی در زندگی
- گزارش تصویری// این بار برسد بهدست فرماندار شیراز!
- تولید چای ترش برای اولینبار در مرودشت
- کشف چند انبار احتکار کالا در شرق شیراز
- تصاویر/ بازارهای خاموش شیراز ساعت ۱۸
- تصاویر/ برداشت خُرمالوِ جهانی «قصردشت» شیراز
- ماجرای تیراندازی در بوستان کودک شیراز چه بود؟
- گزارش تصویری// تداوم اجرای طرح ممنوعیت ورود خودروهای غیربومی به شیراز
- گزارش تصویری// این بار برسد بهدست فرماندار شیراز!
اخبار ورزشی
- ناکامی نمایندگان استان در لیگ آزادگان+ جدول
- مهدی قایدی بهترین بازیکن جوان آسیا شد
- یکه تازی امید گناوه در لیگ دسته دوم فوتبال کشور
- دزفولیها در برازجان فوتبال و اخلاق را با هم باختند +تصاویر
- پیروزی پارس جم پس از سه هفته ناکامی/ شکست خارج از خانه شاهین بوشهر +جدول
- اخرین خبر از ادبیات هنجارشکنانه رسول پناه رئیس هیعت مدیره باشگاه پرسپولیس
- بشار رسن: گلمحمدی از من خواست از پرسپولیس بروم
- تصاویر/ تمرینات تیم ملی فوتبال ساحلی در بوشهر
- پیروزی پرگل نگین خورموج/ شکست پرسپولیس برازجان
- مسابقات پرس سینه شرکتهای پتروشیمیمنطقه پارس در شهرک پردیس جم برگزار شد+تصاویر
- مربی شاهین بوشهر: بازیکن خلاق نداریم
- خبر خوش برای استقلال؛ محرومیت مرادی رفع شد
- آخرین خبر از جلسه انتخاب داور دربی
- سفر ایرانجوان بوشهر به رشت در هاله ابهام
- تصاویر/ مسابقات موتورسواری سرعت
- دومین شکست پیاپی پارس جم/ تساوی شاهین در تهران +جدول
- توضیح وکیل برانکو درباره شکایت جدید از پرسپولیس
پربازدیدترین اخبار
- حادثه رانندگی خونین در استان ،4کشته و مجروح،امدادرسانی آتش نشانی برازجان+گزارش تصویری
- ادامه حمله به سخنگوی دشتستانی ستاد ملی کرونا +تصویر
- برگزاری جلسه شورای اداری شهرستان دشتستان +گزارش تصویری
- محل زندگی جدید ترامپ بعد از ترک کاخ سفید+تصاویر
- حال نامساعد بازیگر زن ایرانی به دلیل ابتلا به کرونا + تصاویر
- بازدید فرماندار دشتستان از روند اجرای ساختمان جدید کلینیک تامین اجتماعی برازجان +تصاویر
- سردار واعظی:کلاهبردار میلیاردی تاجران استان دستگیر شد