نوای جنوب
    نگین جنوب
تاريخ انتشار: 15 تير 1401 - 18:20

نوای جنوب:نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که تغییر در رژیم غذایی مانند حبوبات، غلات کامل و آجیل می‌تواند به جوانان کمک کند تا عمر خود را تا یک دهه افزایش دهند و حتی افراد مسن نیز می‌توانند با ایجاد این تغییرات فواید آن بهره ببرند.

نوای جنوب:بر اساس مطالعه‌ی صورت گرفته، اگر جوانان رژیم غذایی خود را از سبک غربی به رژیم غذایی حاوی حبوبات، غلات کامل و آجیل تغییر دهند، می‌توانند تا یک دهه به طول عمر خود اضافه کنند. محققان همچنین خاطرنشان کرده‌اند که مسن‌ترها نیز می‌توانند با این روش به میزان متوسطی عمرشان را طولانی‌تر کنند.

محققان با استفاده از یک ماشین‌حساب مدل‌ساز مواد غذایی که امید به زندگی را با طیف وسیعی از انتخاب‌های غذایی تخمین می‌زند، دریافتند که افزودن این غذاها به‌طور خاص و اجتناب از گوشت قرمز و فرآوری شده بیشترین تأثیر را در سلامت و طول عمر مردان و زنان داشته است.

بیشترین فایده با افزایش خوردن حبوبات به دست می‌آید که شامل غذاهایی مانند لوبیا، نخود و عدس می‌شود. این انتخاب‌ها دارای مزایای تغذیه‌ای مانند فیبر محلول، پروتئین باکیفیت و ریزمغذی‌هایی مانند روی، کلسیم و آهن هستند. آن‌ها همچنین نشاسته‌های مقاومی به شمار می‌روند که به تنظیم قند خون کمک می‌کنند.

بر اساس تحقیقات پیشین، رژیم غذایی غربی به‌طورمعمول شامل مقادیر کم میوه و سبزی‌ها، کالری بالا، وعده‌های زیاد، قند اضافی و مقادیر زیاد چربی‌های اشباع‌شده و ترانس است.

درواقع پیام اصلی تحقیق این است که تغییرات در رژیم غذایی نه‌تنها می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر سلامت شما در طول زندگی داشته باشد، بلکه می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی طول عمر شما را نیز افزایش دهد که این نتیجه حتی برای افراد مسن، دستاوردها کوچک‌تر اما قابل‌توجهی به همراه خواهد داشت.

با توجه به اینکه به نظر می‌رسد ایالات‌متحده در حال حاضر در مسیر اشتباهی حرکت می‌کند، یافتن راه‌هایی برای افزایش امید به زندگی، فوریت پیداکرده است. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در سال ۲۰۲۰ گزارش داد که امید به زندگی در بدو تولد در ایالات‌متحده از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ حدود ۱.۵ سال کاهش‌یافته است.

عوامل این کاهش شامل افزایش تصادفات و صدمات غیر عمد، مصرف بیش‌ازحد مواد مخدر، قتل، دیابت، بیماری مزمن کبدی و سیروز بود. کاهش امید به زندگی که در این گزارش ذکر گردید، بزرگ‌ترین کاهش از زمان جنگ جهانی دوم است، زمانی که امید به زندگی بین سال‌های ۱۹۴۲ و ۱۹۴۳ تقریباً سه سال کاهش یافت.

اگرچه بدیهی است که تغییرات رژیم غذایی مستقیماً بر مسائلی مانند مصرف بیش‌ازحد دارو یا تصادفات تأثیر نمی‌گذارد، تغییر تغذیه می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر بیماری‌های مزمن مانند دیابت و بیماری‌های کبدی داشته باشد.

دیابت و بیماری‌های کبدی به‌عنوان شرایطی مرتبط با سبک زندگی در نظر گرفته می‌شوند زیرا اگرچه ممکن است علل ژنتیکی داشته باشند، اما می‌توان آن‌ها را مدیریت کرد. در برخی موارد حتی می‌توان آن‌ها را از طریق اصلاحاتی مانند تغذیه مغذی معکوس کرد.

جف مک اینتایر، مدیر برنامه NASH موسسه جهانی کبد می‌گوید: خبر خوب این است که تغییرات سبک زندگی می‌تواند تفاوت بزرگی برای کسانی که مشکلات کبدی دارند ایجاد کند. ورزش منظم و تغذیه خوب به‌ویژه پرهیز از مصرف بیش‌ازحد قند می‌تواند برای سلامت کبد مفید باشد.

اگرچه مطالعه اخیر میزان مصرف قند را موردبررسی قرار نداده است، اما محققان می‌گویند که مصرف بیش‌ازحد قندهای افزوده با افزایش بیماری کبد چرب در چند دهه گذشته و همچنین با سایر مشکلات متابولیک مرتبط است.

آن‌ها می‌گویند موضوع حائز اهمیت دیگر افزایش عادات بی‌تحرکی است که یک عامل خطر برای بیماری‌های متابولیک و مشکلات کبدی به شمار می‌رود. گزارشی که در سال ۲۰۱۹ منتشرشده اشاره دارد که کم‌تحرکی بین مردم آمریکا به مدت ۱۵ سال است که آمار بالایی داشته و با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های متعدد و مرگ‌ومیر زودهنگام همراه بوده است. همه‌گیری کووید-۱۹ نیز به‌خصوص در میان جوانان، شرایط را وخیم‌تر کرده است.

مک اینتایر عنوان می‌کند که فعالیت بدنی برای محافظت از کبد و همچنین حفظ سلامتی به‌طورکلی بسیار مفید است. همچنین ورزش با ارتقای کلی سلامت روان همراه است که برای حفظ این تغییرات فارغ از اینکه در چه سنی هستید، سبک زندگی‌تان مهم است.



کانال خبری نوای جنوب

برچسب ها:
طول عمر

نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

کد امنيتي: [تغيير کد]

اخبار استان بوشهر

اخبار استان فارس

اخبار ورزشی

پربازدیدترین اخبار