- استوری علی تاجرنیا خطاب به اذر جهرمی
- استوری ارش رضاوند خطاب به اذر جهرمی
- عکس/کوچه پس کوچههای شیراز در اردیبهشتماه
- عکس/ ثروتمندترین بازیگران ایرانی را بشناسید
- شگفتیهای شهر گمشده که از زیرِ دریا بیرون آمد + تصاویر
- جشنواره بزرگ ماهیگیری خانوادگی در روستای حلیمه جان رودبار
- روز کارگر
- تصاویر/ بهشتِ اردیبهشت کوهستان چالوس
- عکس/قاب صمیمی و جذاب دو بازیگر زن سینمای ایران
- همایش روز خلیج فارس به همت بنیاد ایرانشناسی + تصاویر
نوای جنوب:نیم میلیون دوز! این، آمار تزریق روزانه واکسن در ایران است. شاید هنوز کم به نظر برسد، اما اگر نگاهی بیاندازیم به مسیر پرفراز و نشیبی که ایران برای دسترسی به واکسن مطمئن طی کرده، ماجرا زمین تا آسمان فرق میکند.
نوای جنوب:
مجله فارسپلاس؛ محمدتقی خرسندی: نیم میلیون دوز! این، آمار تزریق روزانه واکسن در ایران است. شاید هنوز کم به نظر برسد، اما اگر نگاهی بیاندازیم به مسیر پرفراز و نشیبی که ایران برای دسترسی به واکسن مطمئن طی کرده، ماجرا زمین تا آسمان فرق میکند.
همه چیز از آخرین روز بهمن ۱۳۹۸ شروع شد. فقط ۲ روز به انتخابات مجلس شورای اسلامی مانده بود که وزارت بهداشت ایران از شناسایی ۲ فرد مبتلا به ویروس کرونا خبر داد. هر دو بیمار فوت شده بودند. کابوس ۲ماهه مردم حالا به واقعیت تبدیل شده بود. کرونا آمده بود و دیگر چارهای نبود جز مبارزه با آن.
این مبارزه ساده نبود. نه دارویی برای درمان شناخته شده بود و نه واکسنی برای پیشگیری. اگر هم وجود داشت، تحریم آمریکایی نمیگذاشت به ایران برسد؛ کشوری که جلوی ارسال ماسک را میگرف، میگذاشت دارو رد شود؟ ایران چارهای نداشت جز اینکه روی پای خود بایستد. و البته مثل همه این سالها، همزمان سعی کند تحریمهای ظالمانه را هم دور بزند.
کرونا اولین بار در ۳۰ بهمن ۹۸ در ایران شناسایی شد
واکسن؛ تنها چاره کرونا
ماسک و ضدعفونیکننده و ونتیلاتور و... به جای خود، اما بیماری همهگیر چارهای ندارد به جز واکسن. این شد که هنوز سال نو نرسیده، هم تحقیقات برای ساخت واکسن آغاز شد و هم تلاش برای خرید واکسن از کشورهای دیگر، البته به شرطی که کسی آن را میساخت.
آن روزها همه کشورهای پیشرفته به دنبال واکسن بودند و بعضیها مثل چین و آمریکا حتی با ریسک بسیار بالا، آزمایشهای اولیه بالینی را از اواخر اسفند شروع کرده بودند. برآوردهای آنها میگفت که در بهترین حالت، مردم باید تا پایان پاییز در انتظار واکسن کرونا بمانند. این انتظار، شاید برای مردم خیلی طولانی به نظر میرسید اما دانشمندان میگفتند خیلی کوتاهتر از زمان معمول برای ساخت یک واکسن است. تا آن زمان ۲۵۰ هزار بیمار کرونایی در جهان شناسایی شده بود که بیش از هفت هزار نفرشان جان خود را از دست داده بودند. اما شاید کسی حتی فکرش را هم نمیکرد که تا رسیدن واکسن، این آمار ۲۵۰ برابر شود.
کشورهای غربی تجهیزات بهداشتی سایر کشورها را سرقت میکردند،
ضمن اینکه ایران با مشکل تحریم از سوی آمریکا هم مواجه بود
پیشخرید واکسن تایید نشده، شرط اولویت دریافت
فروردین ۱۳۹۹ به موازات تلاش برای تولید واکسن، اولین مذاکرات هم برای خرید واکسن صورت گرفت. سینوواک چین حاضر شد دانش فنی واکسن سارس را که پیشتر ساخته بود ۲۰ میلیون دلار بفروشد. اما معلوم نبود این واکسن برای کرونا چقدر اثربخش باشد. سینوواک یک پیشنهاد دیگر هم داشت: مشارکت ایران در مرحله کارآزمایی بالینی. البته این مشارکت هم برای ایران هزینه سنگینی داشت. از یک طرف باید هزاران نفر داوطلب تزریق واکسن تایید نشده میشدند. از سوی دیگر ایران باید ۲۰ میلیون دوز از واکسنی را که هنوز به نتیجه نرسیده پیشخرید میکرد، آن هم به قیمت هر دوز ۲۰ دلار. این شرایط مورد قبول طرف ایرانی قرار نگرفت.
در شرایطی که همه واکسنها در دنیا در مرحله تستهای اولیه بودند، مشارکت در مرحله کارآزمایی بالینی اصلیترین پیشنهاد هر واکسنساز به کشورهای خریدار محسوب میشد. این مشارکت ۳ مزیت برای واکسنساز داشت: اولا هزینه تحقیقات را فراهم میکرد، ثانیا بیمارانی با ژنتیک مختلف را برای آزمایش در اختیارش میگذاشت و ثالثا بازار فروش واکسن احتمالی را تضمین میکرد.
در نقطه مقابل، کشور خریدار ناچار بود با پیشخرید میلیون ها دوز واکسن، هزینه تحقیقات شرکت واکسنساز را فراهم کند. ضمن اینکه جان هزاران نفر از شهروندانش را برای تست واکسن در اختیار محققان آن شرکت قرار دهد. البته این هزینهها و ریسکها یک مزیت هم داشت: اگر واکسن به نتیجه میرسید، کشور خریدار در نوبت اول دریافت واکسن قرار میگرفت. اما اگر پروژه شکست میخورد، دیگر بعید بود بتواند روی مبلغ پیشخریدش حساب کند.
مشارکت در مرحله کارآزمایی بالینی و پیشخرید میلیون ها دوز واکسن،
شرط واکسنسازها برای کشورهای دریافتکننده بود. اما در دنیا،
این اقدام را با عنوان «موش آزمایشگاهی» شدن میشناختند
این پیشنهادها به ایران هم میشد. البته همکاری با ایران یک مزیت ویژه هم برای شرکتهای واکسنساز داشت. سازمان غذا و داروی ایران مورد تایید بهداشت جهانی است. اگر شرکتی در ایران موفق به ساخت واکسن میشد و مجوز ایران را میگرفت، در سازمان جهانی بهداشت هم کار سادهتری را در پیش داشت.
آسترازنکا شرط پیشخرید ۵ میلیون دوز واکسن را برای مشارکت گذاشته بود. علی لاریجانی و صفار هرندی هم میگویند در مرداد ماه ۹۹ چین پیشنهاد فروش ۱۸ میلیون دوز واکسن را به شرط چنین مشارکتی داده بود. اما کلیه نهادهای تصمیمگیر در این باره، به دلیل عدم اطمینان از سلامت این واکسنها حاضر به پذیرش چنین ریسکی نشدند. چراکه هیچکدام از این شرکتها حاضر به ارائه مستندات فنی واکسن خود نبودند. ضمن آن که فضاسازی رسانههای ضدانقلاب هم موجب بدبینی افکار عمومی به واکسن چینی و روسی شده بود و کار را برای همکاری مشترک با این کشورها سختتر میکرد.
پیشبینی کواکس به حقیقت پیوست
چین در اواخر مرداد مجوز تزریق اضطراری دو واکسن خود، یعنی سینوواک و سینوفارم را صادر کرد و واکسیناسیون عمومی در چین شروع شد. آمریکا هم ۴ ماه بعد و در ۲۲ آذر به واکسن شرکت معروف فایزر مجوز اضطراری داد و واکسیناسیون را آغاز کرد. به فاصله کمی، اسپوتنیک و آسترازنکا و مدرنا هم از اوایل زمستان وارد بازار شدند.
آمریکا از همان ابتدا، فروش و صادرات واکسن را ممنوع کرده بود تا ابتدا همه شهروندان خودش را واکسینه کند. بقیه کشورهای تولیدکننده واکسن هم وضع بهتری نداشتند، همگی ترجیح میدادند که ابتدا واکسیناسیون داخلی را به اتمام برسانند. در ردیف بعدی دریافتکنندگان هم کشورهایی قرار داشتند که در مراحل کارآزمایی بالینی واکسنها شرکت کرده بودند. عملا مصرفکنندگان صدها میلیون دوز واکسن از قبل مشخص شده بود. بعید بود تا ماهها، به کشور دیگری واکسن برسد.
آمریکا صادرات واکسن را ممنوع کرده بود و حتی واکسن پیشخرید شده متحدان خود را هم تحویل نمیداد.
البته، این موضوع، غیرقابل پیشبینی نبود. نگرانی از توزیع ناعادلانه واکسن و احتکار آن در کشورهای ثروتمند باعث شده بود که سازمان ملل از ماهها پیش برنامهای را برای حمایت از سایر کشورها جهت دسترسی به واکسن طراحی کند. این برنامه کواکس نام داشت. درواقع، ویژگی همهگیری کرونا باعث میشد که واکسیناسیون یک کشور، نتواند آن را در مقابل بیماری ایمن کند، بلکه همه مردم دنیا باید واکسینه میشدند. به همین دلیل، از فروردین ۹۹ برنامه کواکس طراحی شده بود تا کشورهای تولیدکننده واکسن، بخشی از تولیدات خود را به این طرح تخصیص دهند و در واکسیناسیون سریعتر مردم سایر کشورها مشارکت کنند. اما چند ماه بعد که رویای واکسن به واقعیت پیوست، کواکس در واقعیت تبدیل به یک رویا شد.
فروش قطرهچکانی واکسن به ایران
زمستان ۹۹ برای ایران هم با خبرهای خوشی در حوزه تولید واکسن شروع شد. ۹ دی، واکسن برکت که در مجموعه ستاد اجرایی فرمان امام در حال ساخت بود وارد مرحله تست انسانی شد. اولین دوز این واکسن به «طیبه مخبر» فرزند رئیس ستاد اجرایی تزریق شد. البته آمریکا دو هفته بعد هم برکت را تحریم کرد و هم مخبر را.
۱۹ دی ماه ۱۳۹۹ یک اتفاق مهم افتاد. رهبر معظم انقلاب در سخنرانی تلویزیونی خود، واردات واکسن از مبدا آمریکا، انگلیس و فرانسه را ممنوع اعلام کردند. علت هم مشخص بود: بیاعتمادی به این ۳ کشور و احتمال خرابکاری در واکسنهای ارسالی به ایران. البته ایشان تاکید کردند که خرید واکسن از کشورهای مطمئن «هیچ اشکالی ندارد».
ایران با ساخت واکسن «برکت» به جمع ۶ کشور پیشرو در جهان پیوست.
اولین واکسن به «طیبه مخبر» دختر رئیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) تزریق شد
به این ترتیب، رایزنیها برای خرید واکسن ادامه پیدا کرد. اولین واکسنها را روسیه به ایران فرستاد: ۲۰ هزار دوز اسپوتنیک در ۱۵ بهمن. ده روز بعد هم یک محموله ۱۰۰ هزار دوزی دیگر. این محمولههای بسیار کوچک، در آن زمان بسیار ارزشمند محسوب میشد. قرار بود ۲ میلیون دوز واکسن اسپوتنیک از روسیه خریده شود که تا پایان خرداد ۹۲۰ هزار دوز تحویل شد. البته در اواخر فروردین اعلام شد که قرارداد خرید ۶۰ میلیون دوز دیگر از واکسن اسپوتنیک با روسیه بسته شده و این واکسنها از خرداد تا آذر تحویل ایران خواهد شد اما عملا تا امروز هیچ واکسنی از این قرارداد به ایران نرسیده است.
چین که در همین مدت کوتاه به بزرگترین تولیدکننده واکسن تبدیل شده بود، کشور دومی بود که به ایران واکسن داد. ۲۵۰ هزار دوز سینوفارم اهدایی چین در ۱۰ اسفند به تهران رسید. محموله بعدی ۴۰۰هزار دوز بود که ۲۶ فروردین وارد کشور شد. اما تحریمهای آمریکا مانع ادامه روند واردات واکسن از چین شد. با هماهنگی ایران و چین، مسیر واردات تغییر کرد و ایران بقیه واکسنهای چینی را از طریق سازمان هلال احمر، از سازمان صلیب سرخ جهانی تحویل گرفت. قرار بود تا پایان خرداد ۱۰ میلیون دوز واکسن از این طریق وارد کشور شود اما با وجود تمام تلاشها فقط ۳ محموله ۱ میلیون دوزی واکسن به این شکل وارد کشور شد.
اولین ورود شرکتهای خصوصی به واردات واکسن در همان زمستان ۹۹ رخ داد. یک شرکت خصوصی که نمایندگی بهارات هند را بر عهده داشت برای خرید ۲ میلیون دوز واکسن با هند به توافق رسید و مبلغ ۵۰۰ هزار دوز آن را هم واریز کرد. اولین محموله در قالب ۱۲۵ هزار دوز از این واکسن در ۲۰ اسفند وارد ایران شد اما هند هم مانع صادرات بقیه واکسنها شد.
کواکس برای توزیع عادلانه واکسن در جهان تشکیل شد. ایران ۱۷ میلیون دوز واکسن را خرید و پول آن را هم پرداخت اما کواکس به قول خود عمل نکرد
ایران همچنین ۱۶.۸ میلیون دوز واکسن را از کواکس پیشخرید کرد. برای کشوری مثل ایران که تحت شدیدترین تحریمهای آمریکایی قرار داشت و حتی در خرید دارو هم با مشکلات جدی مواجه بود، کواکس یکی از مطمئنترین راهها برای رسیدن به واکسن بود. علیرغم همه مشکلات ناشی از تحریم، مبلغ خرید این واکسنها نیز در اواسط دیماه پرداخت شد. کواکس که قرار بود تامین کننده واکسن برای کشورها باشد، قول داد تا پایان اسفند ۳.۲ میلیون دوز واکسن را تحویل دهد. اما کواکس هم در ارسال واکسن به ایران با مشکل مواجه شد و هیچ واکسنی به ایران نفرستاد. نهایتا ۳ ماه پس از دریافت پول، در ۱۶ فروردین ۱۴۰۰ اولین محموله کواکس که متشکل از ۷۰۰ هزار دوز واکسن آسترازنکای تولید شده در کره جنوبی بود، به ایران رسید. بدعهدی کواکس ۶ هفته دیگر هم ادامه پیدا کرد. در ۲۶ اردیبهشت ۱.۵ میلیون دوز آسترازنکای تولید ایتالیا از طریق ساز و کار کواکس به ایران ارسال شد. اما کل واکسن ارسالی کواکس در همین ۲.۲ میلیون دوز متوقف ماند.
برکت آمد، واردات سرعت گرفت، واکسن ارزان شد
واردات قطرهچکانی واکسن تا اواخر خرداد ادامه داشت که ناگهان ورق برگشت. در ۲۴ خرداد، برکت مجوز تزریق اضطراری را دریافت کرد و علیرغم تحریمهای شدید آمریکا وارد عرصه تولید انبوه شد. برکت وعده داده بود که تا پایان شهریور ۵۰ میلیون دوز واکسن تولید میکند. با این حساب، دیگر نه تحریم معنا داشت و نه گرانفروشی به ایران.
به فاصله ۳ روز، آمریکا اعلام کرد که واکسن از تحریم خارج شده است. همین موضوع باعث شد واردات واکسن رشد تصاعدی پیدا کند. واردات تیرماه به ۶.۴ میلیون دوز رسید که تقریبا معادل همه واردات ۴ ماه قبل از خود بود. این رشد در مرداد هم ادامه داشت و واکسنهای جدید هم از راه رسیدند. ژاپن ۲.۹ میلیون دوز آسترازنکا به ایران داد و بخش خصوصی بعد از ۵ ماه موفق شد ۳۱۴ هزار دوز آسترازنکای روسیه را وارد کند. بدین ترتیب، در مرداد به اندازه مجموع ۵ ماه قبل از آن، یعنی ۱۳.۴ میلیون دوز واکسن وارد شد. پیشبینی شده طی ماههای آتی حدود ۶۰ میلیون دوز واکسن دیگر وارد کشور شود.
واکسن برکت در ۲۴ خرداد مجوز گرفت و ۳ روز بعد، آمریکا مجبور به لغو تحریم واکسن شد
اما فقط سرعت ورود واکسن نبود که تغییر کرد. وجود یک رقیب پرقدرت داخلی باعث شد که شرکتهای فروشنده هم قیمت خود را به شدت پایین بیاورند. سینوفارم چین که تا آن روز هر دوز واکسن را ۱۵.۵ دلار به ایران میفروخت، قیمت خود را به ۸ دلار کاهش داد. این یعنی ۷ میلیون دلار صرفهجویی در هر محموله یک میلیون دوزی وارداتی.
خود برکت هم وارد عرصه سلامت شد و هرچند نتوانست وعده اولیه خود را عملی کند اما طی ۲ ماه بیش از ۵ میلیون دوز واکسن تولید کرد که ۳ میلیون دوز آن را تحویل وزارت بهداشت داد. البته برکت دو خط تولید دیگر را هم در حال راهاندازی دارد که پیشبینی میشود خط شماره ۲ تا دو هفته دیگر و خط شماره ۳ تا یک ماه دیگر به تولید انبوه برسند. این خطوط، به ترتیب ۸ و ۲۰ میلیون دوز واکسن در ماه تولید میکنند.
با تولید برکت، قیمت سینوفارم از ۱۵.۵ دلار به ۸ دلار رسید.
یعنی بیش از ۷ میلیون دلار صرفهجویی در هر محموله یک میلیون دوزی
برکت در این راه تنها نمانده. کووپارس وارد مرحله سوم کارآزمایی بالینی شده و فخرا در آستانه ورود به این مرحله است. واکسن نورا نیز در مراحل اولیه کارآزمایی بالینی است. تحقیقات بر روی تولید واکسن با تکنولوژی mRNA نیز ادامه دارد.
سه واکسن ایرانی هم به طور مشترک با سایر کشورها تولید میشود. واکسن کوپاستور که مشترکا با کوبا ساخته شده نیز ۲ هفته پس از برکت مجوز تزریق اضطراری گرفت. تاکنون ۱۲۰ هزار دوز از این واکسن تحویل وزارت بهداشت شده و بهزودی خبرهای خوبی نیز از آن به گوش خواهد رسید. اکتوور شرکت دیگری است که با همکاری اسپوتنیک روسیه به تولید این واکسن خواهد پرداخت و ماهانه ۲ میلیون دوز واکسن تولید خواهد کرد. سیناژن هم بهعنوان محصول مشترک ایران و استرالیا در مراحل نهایی کارآزمایی بالینی است.
واردات واکسن پس از تولید «برکت» و لغو تحریمها، در ۲ ماه ۳ برابر ۵ ماه پیش از آن بود
نیم میلیون دوز! این، آمار تزریق روزانه واکسن در ایران است. شاید هنوز کم به نظر برسد. احتمالا به زودی، روزانه فقط یک میلیون دوز واکسن ایرانی تولید میشود. اما مهمتر از این آمار، آن است که در بزرگترین بحران سلامت قرن ۲۱ از سد ظالمانهترین تحریمها گذشتیم و توانستیم در جمع ۶ واکسنساز بزرگ دنیا قرار بگیریم تا دشمن نتواند به از دست رفتن جان هموطنانمان بخندد.
اخبار استان بوشهر
- اهتمام شرکت برق استان به آموزش جامعه هدف تولید پراکنده / جلسه آموزشی آشنایی با پنل های خورشیدی ویژه مدیران صنایع استان بوشهر
- دیدار اعضای شورای شهر دیر با مدیر اشتغال سایت ۲ پارس جنوبی؛ تاکید بر اولویتدهی به نیروهای بومی و شفافیت در جذب نیرو
- بازدید نماینده و جمعی از مسئولین از درمانگاه نوین برازجان+تصوثر
- اطلاعیه شهرداری وحدتیه
- :ماینرها خوره ای به جان شبکه عمومی برق/کشف ۱۳ دستگاه ماینر غیرمجاز از یک منزل مسکونی در استان بوشهر
- جشن بزرگ دهه کرامت و میلاد امام رضا ع در پارک پارسه شهر وحدتیه +تصاویر
- اطلاعیه ابفای استان+تصویر
- برنامه زمانبندی خاموشیها دقیقتر شد/ مشترکان پرمصرف اخطار میگیرند
- اطلاعیه شهرداری وحدتیه
- سرپرست شهرداری جزیره خارگ توسعه ناوگان موتوری شهرداری را جزو اولویت های کاری خود عنوان کرد +تصاویر
- تجلیل از آتشنشانان شهرداری بندر دیر در شب میلاد امام رضا (ع)+تصویر
- تلاش و کوشش جهادی با همت مدیریت شهری بیدخون+تصاویر
- نارضایتی گسترده مردمی از قطع برق خاموشی های بوشهر؛ رنج گرما و ترس خسارت
- نشست تعیین تکلیف اراضی و صدور اسناد مالکیت شهرها و روستاهای کنگان و عسلویه+تصویر
- نشست تعیین تکلیف اراضی و صدور اسناد مالکیت شهرها و روستاهای کنگان و عسلویه+تصویر
- پیام مدیریت شهری بندر دیر بمناسبت روز هلال احمر
- اطلاعیه مهم در مورد مصرف برق+تصویر
- :تقدیر ویژه تیم فوتبال پیام زبار، از فرماندار شهرستان جناب دکتر پاسالار +تصویر
- پیام دکتر اخلاقی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
- تجدید میثاق مدیرعامل توانیر با آرمانهای شهدا در جزیره مقاوم خارگ+تصویر
- عملیات اجرایی پست فوق توزیع شهر کلمه دشتستان تسریع می شود +تصاویر
- نشست هم اندیشی در شهرداری بندر دیر ،دادستان خواستار تسریع در سامانه ساماندهی سایت پسماند شد.+تصاویر
- پیام تبریک رئیس شورای اسلامی شهر و سرپرست شهرداری خارگ به مناسبت هفته بسیج سازندگی
- اهتمام شرکت توانیر به تامین برق پایدار جزیره خارگ / بازدید مدیرعامل شرکت توانیر از جزیره خارگ بوشهر +تصویر
- اهدای ۴۸ ویلچر برقی به معلولان توسط بسیج سازندگی بوشهر
- آتش سوزی شبانه چند خودرو در بوشهر؛ ماجرا چیست؟ + عکس
- دیدار رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر ، سرپرست و کارکنان شهرداری خارگ با مدیر عامل شرکت پتروشیمی خارگ
- اعضای شورای شهر دیر خواستار تسریع در راهاندازی آب شیرینکن و اصلاح شبکه آبرسانی شدند+تصویر
- اجرای پروژه ایمنی و ترافیک خط کشی طولی معابر در سطح شهر وحدتیه +تصاویر
- تاکید سرپرست جدید آبفای بوشهر بر ارتقای کیفیت خدمات آب و فاضلاب
- پیام تبریک شهردار، رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر بیدخون در پی انتصاب سرپرست جدید شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر
- پیام تبریک شهردار، رئیس و اعضای شورای اسلامی شهربیدخون در پی انتصاب آقای حسین ده جان به عنوان مدیرکل اداره ورزش و جوانان استان بوشهر
- تداوم کار و تلاش و بازدید میدانی از اقدامات در حال اجرا در سطح شهر وحدتیه
- نشست فرماندار عسلویه با مدیرکل کتابخانه های استان بوشهر+تصویر
- خبر خوشی از بندر دیر،شهری که آوای تاریخ در دلش طنین انداز است ،به گوش میرسد+تصاویر
- انتشار کتاب “دختر انجیر معابد” در آستانه هفته معلم با حمایت شورا و شهرداری خارگ+تصویر
- بازدید رئیس کل دادگستری استان از مرکز دیسپاچینگ برق+تصویر
- تجلیل مدیرعامل و مدیران شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر از کارگران به مناسبت روز صنعت برق / صبحگاه ایمنی ویژه سیمبانان و مأمورین خدمات مشترکین
- تلاش ایثارگر انه اتش نشانی شهرداری بندر دیر برای اطفاء حریق+گزارش تصویری
- پیام تبریک رئیس شورای اسلامی و سرپرست شهرداری خارگ به مناسبت هفته کار وکارگر
- پیام شهرداری وحدتیه بمناسبت روز معلم
- پیام مدیریت شهری بندر دیر بمناسبت روز معلم
- روایت رئیس شورای شهر خارگ:فرزندان خارگ در حسرت داشتن شغل
- تقدیر مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب از کارگران همزمان با روز جهانی کارگر+تصاویر
- نکوداشت و تجلیل از کارکنان درمانگاه، معلمین، کارگران و اعضای شورای اسلامی شهر وحدتیه +تصاویر
- پیام مدیرعامل شركت پتروشیمی پردیس به مناسبت روز كارگر+تصویر
- پیام تبریک شهردار بیدخون به رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر به مناسبت روز شوراها+تصویر
- برگزاری آزمون آمادگی جسمانی آتش نشانان بیدخون
- پیام تبریک رئیس شورای اسلامی شهر و سرپرست شهرداری خارگ به مناسبت دهم اردیبهشت ماه روز ملی خلیج همیشه فارس+تصویر
- پیام تشکر شهردار و اعضای شورای شهر دیر از آتشنشانان دیّری به دلیل کمکرسانی در اطفاء حریق بندر شهید رجایی بندرعباس+تصویر
اخبار استان فارس
- تصویر متفاوت از بازیگر سریال مختار در شیراز
- تصاویر/ شیراز، سرشار از عطر شکوفههای بهار نارنج
- رفتار زشت یک گردشگر در تخت جمشید، صدای مردم را در آورد!
- ترافیک شدید پس از انسداد مسیر کمربندی و شهرک صنعتی شیراز
- خودکشی قاتل سریالی پس از ۶ قتل در شیراز و اصفهان
- انبارهای احتکار سیبزمینی در شیراز کشف شد!
- تصاویر/ پخت ۲۰ تن شله زرد نذری در شیراز
- امام جمعه شیراز: اگر دوست ترامپ باشیم خجالت دارد
- تصاویر/ زیباییهای رنگارنگ مسجد نصیرالملک شیراز
- گنگستر کازرون، انتقام پدرش را پس از ۲۰ سال گرفت!
- اهالی هنر قطعهبندیهای سیاسی را دنبال نمیکنند
- شیراز؛ حادثه عجیب در کارگاه ساختمانی ۲ کشته برجاگذاشت
- انتصاب نخستین فرماندار زن در استان فارس + عکس
- هلاکت مردی که به مردم تیراندازی و نارنجک پرتاب کرد
- روایت تازه از لحظه ترور امام جمعه موقت کازرون | شهادت امام جمعه پس از گرفتن عکس یادگاری با دانش آموزان
- تصاویر/ استقبال از هادی چوپان در شیراز
- عکس/دیوارهای خلاقانه این کافه در شیراز، اشتهایتان را باز میکند
- مدیران روحانی همگی در دولت وفاق!معاون دولت روحانی استاندار فارس شد
- استاندار شدن رشیدی کوچی منتفی شد+عکس
- پلیس: دستگیری ضارب آمر به معروف در شیراز + عکس
- تصاویر/ روستای ایتالیایی در حوالی شیراز
- درگیری افغانی ها در خشت یک کشته برجای گذاشت
- قاتل ۱۶ ساله در شیراز دستگیر شد
- عکس بامزه و پربازدید از یک خوابگاه در شیراز
- صاعقه در استان فارس قربانی گرفت
اخبار ورزشی
- درگذشت پیشکسوت فوتبال برازجان در حین بازی + عکس
- از پیشکسوتان فوتبال برازجان تجلیل شد+تصاویر
- گرانقیمتترین بازیکن فوتبال ایران کیست؟
- پیام علی دایی بالاتر از تمام برنامههای نوروزی تلویزیون
- درخواست ستاره تیمملی از هواداران
- حمایت پروین از قلعهنویی در حاشیه افطاری
- بیانیه مشکوک النصر درباره حضور رونالدو در تهران+عکس
- درخواست ماتزاری، استقلالیها را دلزده کرد!
- گزینههای اول و دوم نیمکت استقلال مشخص شدند
- حسن روشن: استقلال را تعطیل کنید لبوفروشی بزنند!
- زمان مسابقات موتور کراس کشور در بوشهر
- مدیرعامل پرسپولیس دو ماه محروم شد!
- مهاجم مورد نظر موسیمانه برای استقلال آزاد شد!
- بررسی لیست نقلوانتقالاتی موسیمانه در استقلال
- عکس/ حرکت دیوانهوار رونالدو؛ شنا در منفی ۲۰ درجه
- عکس/ رکوردی که خانمهای هوادار فوتبال در اصفهان زدند
- کری علیرضا بیرانوند برای پرسپولیسیها
پربازدیدترین اخبار
- سفر معاون اول قوه قضاییه به شهرستان عسلویه،افتتاح سالن CIP فرودگاه خلیج فارس عسلویه +تصویر
- مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان : نقش تکتک کارگران در شکوفایی، رونق اقتصادی و توسعه کشور ارزشمند است
- حضور پررنگ آریاساسول با حضور دکتر حیدرزاده مدیرعامل در بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی+گزارش تصویری
- بازدید نماینده و جمعی از مسئولین از درمانگاه نوین برازجان+تصوثر
- حضور برجسته پتروشیمی مروارید در بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی نفت ، گاز ، پالایش و پتروشیمی+تصویر
- بازدید رئیس صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت و اعضای هیاترئیسه مجلس تا حضور گسترده رسانهها در غرفه بزرگترین هلدینگ پتروشیمی ایران+گزارش تصویری
- بازدید رئیس کمیسیون انرژی مجلس و مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارس از غرفه پتروشیمی مروارید +تصویر