
نوای جنوب:رئیس کارگروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست هماندیشی با مدیران شرکت ملی صنایع پتروشیمی و اعضای باشگاه تولید، بر لزوم نگاه راهبردی و آیندهنگر به صنعت و تولید کشور تأکید کرد و خواستار تشکیل کنسرسیوم واقعی برای پیشبرد پروژههای ملی شد.
نوای جنوب:رئیس کارگروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست هماندیشی با مدیران شرکت ملی صنایع پتروشیمی و اعضای باشگاه تولید، بر لزوم نگاه راهبردی و آیندهنگر به صنعت و تولید کشور تأکید کرد و خواستار تشکیل کنسرسیوم واقعی برای پیشبرد پروژههای ملی شد.علی آقامحمدی در نشست هماندیشی با مدیران ارشد صنعت پتروشیمی و اعضای باشگاه تولید، ضمن تأکید بر اهمیت چشمانداز بلندمدت در توسعه صنعتی کشور، گفت: «لازم است به صنعت و تولید از منظر چشمانداز نگاه کنیم. صنعت پتروشیمی امروز یکی از بزرگترین بخشهای اقتصادی کشور است و حتی در حوزههایی مانند صادرات، از سایر صنایع پیشی گرفته است.»
وی با اشاره به سابقه تدوین سند چشمانداز کشور از سال ۱۳۷۵ اظهار داشت: «این سند با هدف احیای تمدن اسلامی طراحی شد. با حمایت برخی وزرا و چهرههای تأثیرگذار، از جمله آقای نعمتزاده و آیتالله هاشمی رفسنجانی، فرآیند تدوین آن آغاز و با نظر مقام معظم رهبری به دولت ارائه شد.»
آقامحمدی با اشاره به ظرفیتهای مغفولمانده صنعت پتروشیمی، تصریح کرد: «وقتی در برنامه هفتم توسعه نرخ رشد این صنعت را ۷ تا ۸ درصد تعیین میکنیم و سرمایهگذاران خارجی درباره سودآوری آن سؤال دارند، این یعنی باید اولویت آن را جدی بگیریم. ظرفیت پتروشیمی در تولید مواد اولیه میتواند زنجیره تولید کشور را فعال کند.»
وی آیندهنگری و کار جمعی را رمز موفقیت توسعه صنعتی دانست و تأکید کرد: «دوران مدیریتهای فردی و جزیرهای گذشته است. اگر به دنبال تحول هستیم، باید با توافق جمعی و مسئولیتپذیری وارد میدان شویم.»
آقامحمدی همچنین بر ضرورت تغییر رویکرد در تأمین مالی پروژهها اشاره کرد و گفت: «اگر پروژههایی با ارزش صد میلیارد دلار طراحی شود و بر سر آن توافق جمعی وجود داشته باشد، امکان تأمین مالی آن هست. اشتباهات گذشته مانند نحوه محاسبه نرخ تبدیل ارزی نباید تکرار شود.»
او ضمن انتقاد از رقابتهای مخرب و پراکندگی در اجرای پروژهها افزود: «الان برخی پروژهها در خوزستان ظرفیت بهرهبرداری دارند اما به دلیل عدم یکپارچگی بلاتکلیف ماندهاند. نیازمند رویکرد مشارکتی و همافزا هستیم.»
عضو مجمع تشخیص در پایان با تأکید بر حمایت رهبری از مسیر توسعه صنعتی کشور، خواستار شکلگیری یک کنسرسیوم یا فدراسیون واقعی برای اجرای پروژهها شد و گفت: «باشگاهها باید اجرایی باشند. اگر این مسیر را با عزم جدی دنبال کنیم، میتوانیم تحولی بنیادین در صنعت کشور رقم بزنیم.»