نوای جنوب
    نگین جنوب
تاريخ انتشار: 14 ارديبهشت 1400 - 12:44
بی‌خطر در دام، کُشنده برای انسان

نوای جنوب: تب کریمه کنگو در انسان معمولا با تب آغاز می‌شود و پس از آن علائمی مثل حالت تهوع، بی اشتهایی، اسهال، استفراغ خونی بروز می کند که احتمال مرگ در مبتلایان زیاد است.

نوای جنوب: تب کریمه کنگو در انسان معمولا با تب آغاز می‌شود و پس از آن علائمی مثل حالت تهوع، بی اشتهایی، اسهال، استفراغ خونی بروز می کند که احتمال مرگ در مبتلایان زیاد است.مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر از افزایش احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو در استان بوشهر خبر داد و خواستار رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی خصوصا برای مصرف کنندگان گوشت شد.تب خونریزی دهنده کریمه کنگو اولین بار در منطقه کریمه اکراین دیده شد و چند سال پس از آن در کنگو شناسایی شد، که با توجه به به همراه بودن بیماری با تب و خونریزی  به نام "تب خونریزی دهنده کریمه کنگو" مشهور شده است.

مرتضی بحرانی اظهار داشت: این بیماری با وجودی که در دام بدون علامت بوده و صرفا با ایجاد یک تب خفیف دو تا هفت روزه دیده می شود، اما در انسان علائم خطرناک و حتی کشنده ای دارد.

بحرانی ادامه داد: تب کریمه کنگو در انسان معمولا با تب آغاز می‌شود و پس از آن علائمی مثل حالت تهوع، بی اشتهایی، اسهال، استفراغ خونی، ضعف و درد شدید عضلانی و خونریزی زیر پوستی بروز می کند که احتمال مرگ در مبتلایان خیلی زیاد است.

افراد در معرض خطر

مدیرکل دامپزشکی بوشهر با بیان اینکه دامداران، دامپزشکان، کارگران کشتارگاه‌ها و قصاب‌ها در معرض خطر این بیماری هستند، گفت: این افراد در زمان کار باید ضمن رعایت نکات بهداشتی، از لباس کار، دستکش و چکمه مناسب استفاده کنند و سلاخان و کارکنان کشتارگاه نیز باید حین کار از خوردن و آشامیدن پرهیز کنند.

قطعه کردن گوشت با دستکش

وی همچنین زنان خانه دار را در معرض این بیماری دانست و به آنها توصیه کرد: در زمان قطعه قطعه کردن گوشت از دستکش یک بار مصرف استفاده کنند.

وی مهمترین عامل انتقال ویروس این بیماری را کنه ها عنوان کرد و افزود: از سایر راه‌های انتقال این بیماری می‌توان به تماس با ترشحات، خون و بافت دام و یا انسان آلوده به بیماری اشاره کرد.

وی با بیان اینکه احتمال انتقال بیماری از طریق مصرف گوشت آلوده وجود دارد، گفت: نگهداری گوشت گرم به مدت 24 ساعت در یخچال باعث از بین رفتن ویروس بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو می شود.

بحرانی با اشاره به احتمال بالای شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل تابستان، بر سم پاشی بدن دام و جایگاه نگهداری دام زیر نظر کارشناسان دامپزشکی در آستانه فصل گرم سال تاکید کرد و افزود: دامداران در این فصل از سال باید حداقل دو بار با فاصله 15 روز سم پاشی را انجام دهند.

بحرانی با تاکید بر لزوم خودداری از کشتار دام در خارج از کشتارگاه‌ها تصریح کرد: رعایت اصول بهداشتی و استفاده از وسایل حفاظت فردی توسط کارکنان زنجیره کشتار، انتقال و عرضه‌کنندگان گوشت ضروری است.



کانال خبری نوای جنوب

برچسب ها:
تب کنگو

نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

کد امنيتي: [تغيير کد]

اخبار استان بوشهر

اخبار استان فارس

اخبار ورزشی

پربازدیدترین اخبار