کد خبر: 18042 ، سرويس: سایر اخبار
تاريخ انتشار: 10 مهر 1399 - 12:18
جداول استاندارد ورق های فلزی

نوای جنوب:در حالت رول فرم عرض ورق های سیاه بسته به ضخامت چهار عرض ۱۰۰ سانت و ۱۲۵ سانت و ۱۵۰ سانت و ۲۰۰ سانت را دارا خواهند بود.طبعا در حالت رول فرم محدودیت طولی وجود نخواهد داشت.

نوای جنوب:

ورق های فولادی (فلزی) به دو صورت کلی نورد (تولید) می شوند.    
نورد سرد (ورق روغنی )    
نورد گرم ( ورق سیاه )    
نام دیگر ورق روغنی ورق با نورد سرد است.    
ورق روغنی در واقع اصطلاح عامیانه ورق هایی است که با تکنولوژی نورد سرد تولید می شوند. در این فرآیند ورق های با ضخامت بالا توسط نورد به ضخامت های پایین تر تبدیل می شوند. در این فرآیند به علت استفاده از نورد سرد کیفیت ظاهری ورق های نورد شده بسیار عالی می باشد، از ین رو از این نوع ورق ها بیشتر در کاربردهایی که ورق ظاهر جسم را تشکیل می دهد استفاده می شود. ورق های روغنی بسته به نوع آلیاژ و همچنین عملیات حرارتی صورت گرفته بر روی آنها به چند دسته کلی تقسیم می شوند:
ورق های معمولی (مانند ST12)
ورق های نیمه کشش (مانند ST13)
ورق های فوق کشش(مانند ST14)
 
ورق های روغنی به طور کلی و استاندارد از ضخامت ۳۰ صدم میلی متر الی ۳ میلی متر تولید می شوند و دارای دو عرض استاندارد ۱۰۰ سانتی متر و ۱۲۵ سانتی متر هستند.    
ورق های روغنی ای که در بازار ایران پرکاربرد ترند را شرکت های فولاد مبارکه اصفهان ، شرکت هفت الماس ، و شرکت فولاد غرب تولید می نمایند. و در مورد ورق های روغنی خارجی نیز معمولا ورق های روس و قزاق پرکاربد و همچنین در بازار موجود هستند.    
ورق های نورد سرد (ورق روغنی ) پایه تولید ورق های گالوانیزه ( ورق سفید ) هستند.    
در ضمن ورق های رنگی گالوانیزه ( ورق رنگی ) از ورق گالوانیزه تولید می شود. پس صراحتا می توان نتیجه گرفت که پایه تولید ورق رنگی نیز همین ورق های نورد سرد (روغنی ) هستند.    
ورق های روغنی یا نورد سرد دارای وزن استاندارد ویژه هستند که تقریبا با آهن معمولی یکسان می باشد.
جدول زیر حدود وزن ورق های نورد سرد (ورق روغنی ) را نشان می دهد:


ردیف    طول (میلیمتر)    عرض(میلیمتر)    ضخامت (میلی متر)    وزن(کیلوگرم)     
۱    ۲۰۰۰    ۱۰۰۰    ۳۰ صدم    ۵     
۲    ۲۰۰۰    ۱۰۰۰    ۴۰ صدم    ۶     
۳    ۲۰۰۰    ۱۰۰۰    ۵۰ صدم    ۸     
۴    ۲۰۰۰    ۱۰۰۰    ۱    ۱۶     
۵    ۲۰۰۰    ۱۰۰۰    ۲    ۳۲     
۶    ۲۰۰۰    ۱۰۰۰    ۳    ۴۸     
ورق سیاه    
ورق سياه در ۲ نوع ورق سياه صنعتي و ورق سياه معمولي و در استانداردهاي مختلف توليد مي شود كه اين مجموعه تنها در نوع معمولي آن استاندارد st ۳۷ را و در نوع صنعتي آن استاندارد st 52، A283 – GR C، A285-GR C، A516 –GR ۶۰ ,70 را فروش دارد.    
ورق سياه ST ۳۷ بيشتر براي مصارف ساختماني(ساختمان ها-سوله ها و ...) مصرف مي شود ولي ورق هاي صنعتي در مصارف و پروژه هاي صنعتي كاربرد دارد از قبيل سد سازي، پروژه هاي پتروشيمي، مخزن سازي و .... اين اقلام در دو شكل مختلف وارد بازار مي شود: رول و شيت (البته ورق تنها تا ضخامت ۱۵ ميل مي تواند در دو شكل رول و يا شيت وارد بازار شود و از سايز ۱۵ ميل به بالا تنها به صورت شيت خام وارد بازار مي شود.) هر دوي اين دو شكل ورق قابل برش به سايز هاي مختلف مي باشد.    
کاربرد های ورق سیاه    
ورق های نورد گرم (ورق سیاه ) در صنایع مختلفی از جمله صنعت ساختمان ، تانکر سازی ، خودروسازی ، مخازن خاص ، کشتی سازی و صنایع سنگین فلزی و ... کاربد دارند.    
ورق سیاه به دو شکل کلی رول فرم و فابریک تولید می شوند .    
ضخامت ورق سیاه    
ضخامت ورق سیاه از 1/5 میلی متر شروع شده و نهایتا به 100 میلی متر ختم می شود.
ابعاد فیزیکی ورق سیاه    
در حالت رول فرم عرض ورق های سیاه بسته به ضخامت چهار عرض ۱۰۰ سانت و ۱۲۵ سانت و ۱۵۰ سانت و ۲۰۰ سانت را دارا خواهند بود.طبعا در حالت رول فرم محدودیت طولی وجود نخواهد داشت.
در حالت فابریک نیز بسته به مقدار سفارش می توان هر اندازه و ابعادی را تولید کرد اما بعضی ابعاد مرسوم و پرکاربرد هستند. این ابعاد مرسوم و طبیعتا موجود به شرح زیر می باشند :
ورق سیاه ابعاد 2000*1000 میلی متر
ورق سیاه ابعاد 2500*1250 میلی متر
ورق سیاه ابعاد 6000*1000 میلی متر
ورق سیاه ابعاد 6000*1500 میلی متر
ورق سیاه ابعاد 6000*2000 میلی متر
ورق سیاه ابعاد 12000*2000 میلی متر
استاندارد های ورق سیاه    
ورق سیاه را معمولا با استاندارد ST37 می شناسند.    
سایر استاندارد ها و کاربرد ها در صفحه استاندارد ها و همچنین در انتهای این مقاله قابل رویت هستند.
جدول وزنی ورق سیاه

ردیف    طول(میلی متر)    عرض (میلی متر)    ضخامت (میلی متر)    وزن (کیلوگرم)     
۱    ۲۰۰۰    ۱۰۰۰    ۲    ۳۲     
۲    ۲۰۰۰    ۱۰۰۰    ۳    ۴۸     
۳    ۲۰۰۰    ۱۰۰۰    ۴    ۶۴     
۴    ۲۰۰۰    ۱۰۰۰    ۵    ۸۰     
۵    ۲۰۰۰    ۱۰۰۰    ۶    ۹۶     
۶    ۶۰۰۰    ۱۵۰۰    ۸    ۵۷۶     
۷    ۶۰۰۰    ۱۵۰۰    ۱۰    ۷۲۰     
۸    ۶۰۰۰    ۱۵۰۰    ۱۲    ۸۶۴     
۹    ۶۰۰۰    ۱۵۰۰    ۱۵    ۱۰۸۰     
۱۰    ۶۰۰۰    ۱۵۰۰    ۲۰    ۱۴۴۰     
نکته : برای محاسبه وزن ورق از فرمول محاسبه وزن ورق به شرح ذیل استفاده نمایید:
وزن ورق سیاه = طول ورق(میلی متر) * عرض ورق (میلی متر) *ضخامت (میلی متر)* چگالی ورق
چگالی آهن : در حالت استاندارد عدد 7.86 تعریف شده است اما برای محاسبه منطقی بهتر است از عدد ۸ استفاده نمایید. ۸ عدد تجربی است که تلورانس ضخامت را پوشش می دهد.    

ورق گالوانیزه    
آهنی است که با روی پوشانده شده باشد. این آهن ، حتی اگر پوشش آن هم شکستگی پیدا کند، از زنگ زدن محفوظ می‌ماند. ماهیت آهن گالوانیزه در آهن گالوانیزه ، بین آهن و روی ، پیلی الکتروشیمیایی تشکیل می‌شود که در آن روی به جای آهن به عنوان آند و آهن به عنوان کاتدبکار می‌رود. روی در آند اکسید می‌شود چون فلزی پست‌تر یا فعالتر از آهن است و دارای پتانسیل احیاء کمتری از آهن است و پتانسیل اکسید بیشتری از آن دارد. حلبی در حلبی هایی که از آن ، قوطی می‌سازند، عمل معکوسی انجام می‌شود. در حلبی ، بر روی آهن ، پوشش قلع بکار رفته است و عمل معکوس آهن گالوانیزه
انجام می‌شود. چون آهن فلزی فعالتر از قلع است و پتانسیل احیاء قلع بیشتر از آهن است و به عنوان کاتد در حلبی به کار می‌رود و آهن آند می‌شود. البته در صورتی که پوشش قلع بشکند، خوردگی آهن در زیر این پوشش پیش می‌رود. علت استفاده از آهن گالوانیزه آهن گالوانیزه ، آهنی است که با روی پوشانده شده باشد. این آهن ، حتی اگر پوشش آن هم شکستگی پیدا کند، از زنگ زدن محفوظ می‌ماند. ماهیت آهن گالوانیزه در آهن گالوانیزه ، بین آهن و روی ، پیلی الکتروشیمیایی تشکیل می‌شود که در آن روی به جای آهن به عنوان آند بکار می‌رود و آهن به عنوان کاتد. روی در آند اکسید

می‌شود چون فلزی پست‌تر یا فعالتر از آهن است و دارای پتانسیل احیاء کمتری از آهن است و پتانسیل اکسید بیشتری از آن دارد.

لينک خبر:
https://www.navajonob.ir/fa/posts/18042